İzinsiz kazıya müdahale

Van Tekstil kent için çekilen 10 km'lik doğalgaz hattının izinsiz döşendiğini belirten İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Metroloji Sokakta devam eden kazı çalışmalarını durdurdu. Kazı alanına gelen

VAN 30.07.2015 19:33:43 0
İzinsiz kazıya müdahale
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser ve İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır, asfalt çalışmalarının sürdüğü mahallelerde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Seyit Feyim Arvası Mahallesi Metroloji Sokakta izinsiz doğalgaz hattı çalışmalarının olduğunu fark eden Keser, olay yerine hemen zabıta ekiplerini çağırarak kazı çalışmalarını durdurdu.
AKSA Van Doğalgaz firması yetkilerinin izin aldıklarını iddia etmesi üzerine Keser, izin aldıklarına dair belge istedi. Belgelerde yapılan incelemede daha önce kazı için izin alındığı ancak ikinci defa Tekstil Kent için çekilen 10 km uzunluktaki doğalgaz hattı için izin alınmadığı ortaya çıktı. Bu durum üzerine Keser, firma yetkililerine tepki göstererek, "Daha önce yaptığınız kazı sonrası belediyeye ödemeniz gereken ücreti ödemediğiniz halde bizler burayı asfaltladık. Belediyemiz tarafından yapılan asfaltın üzerinden kısa bir süre geçmeden ikinci kez aynı sokakta tekrar kazı yapılıyor ve bundan da bizim haberimiz yok. İlk yapılan kazı da halka doğalgaz verilecek diye yapıldı, ancak verilmedi. İkinci kazıyı da bizden habersiz yaptınız ve yine halka doğalgaz verilmedi. Tüm bunlar olurken de kurumlar yanlış bilgilendirilerek kandırıldı. Derhal çalışmalar durdurulacak. Keyfi bir şekilde kazı çalışması yaparak halkı rahatsız etmektesiniz. Aynı zamanda bu yollar halkın parasıyla asfaltlanıyor. Sizler bu şekilde halka maddi ve manevi olarak zarar vermektesiniz. Bizler buna asla müsaade etmeyiz. Evlere doğalgaz bağlantısı yapılmadan, yaşanan zarar karşılanmadan burada bir çivi çakılmasına izin vermeyiz." diye konuştu.
Eşbaşkan Keser, Van Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Müdürü Zübeyir Bağcı'yı izinsiz kazı çalışmaları hakkında haberdar etmesiyle kazı alanına gelen AYKOME Müdürü Bağcı firma hakkında tutanak tutarak cezai işlem uyguladı.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -