İttifaka sıcak bakıyorum

Son günlerde gündemi meşgul eden BDP^CHP ittifakı tartışmalarını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Cemal Şen, anti^faşist mücadelede yer alan herkesle seçimde birlikteliğe ihtiyacın olduğunu belirterek, böylesi

VAN 22.10.2013 10:43:50 0
İttifaka sıcak bakıyorum
Tarih: 01.01.0001 00:00
Haber: Oktay CANDEMİR

Yaklaşan 2014 yerel seçim öncesi siyasi partilerin tutumu ve gelişebilecek ittifaklar üzerindeki tartışmalar sürüyor. Özellikle BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder´in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na aday adaylığını açıklamasının ardından gündeme gelen BDP-CHP ittifakı gündemin en önemli konularından birini oluşturuyor. Böylesi bir ittifaka ilişkin görüşlerini sorduğumuz CHP Van İl Başkanı Cemal Şen de böyle bir birlikteliğe olumlu bakıyor. Şen´e göre böyle bir ittifak CHP´ye batı illerinde oy kaybettirmez.

"BDP´NİN TABANI AKP´YE DEĞİL BİZE YAKIN"
Barış ve Demokrasi Partisi´nin (BDP) tabanının kısa sürede çok geliştiğini ve bu tabanın içinde  farklı düşüncelerin de olduğunu kaydeden Şen, BDP´nin özünde sol bir anlayışa sahip olduğunu vurguladı. BDP´nin üst organlarının yüzde 80´nin solcu olduğunu dile getiren Şen, BDP´nin tabanının AKP´ye değil CHP´ye daha yakın olduğunu ifade etti.
"ANTİ-FAŞİST BİR BİRLİKTELİĞE İHTİYAÇ VAR"
Bunların birer gerçeklik olduğunu söyleyen Şen, Türkiye´de anti-faşist mücadelede yer alan bütün kesimlerin bir birlikteliğe ihtiyacı olduğunu belirtti. Söz konusu ittifak konusunda anti-faşist bir birlikteliğe sıcak baktığını kaydeden Şen, "Türkiye´de hukuk, insan hakları, demokrasi askıya alınmıştır. Muhalifler Ergenekon ve KCK adı altından cezaevine konuluyor. Türkiye´nin aydınlık geleceği büyük tehdit altındadır. Bunun önüne geçmek gerekiyor." dedi.

"AKP EL NUSRA VE EL-KAİDE´Yİ DESTEKLİYOR"

Kürt meselesinin çözümünün sadece andımızın kaldırılmasına indirgenemeyeceğini ifade eden Şen konuşmasını şöyle sürdürdü : "Başından beri söylüyoruz AKP hükümetinin sorunu çözmeye niyeti yok ve samimi değiller. Bakın Rojava´da hükümetin El-Kaide ve El Nusra gibi örgütlere destek verdiği ortaya çıktı. Halkımız bunları görüyor. Türkiye´de demokrasi süreci askıya alınmıştır. "