‘’İSTİFA ETMEZSENİZ NE OLACAĞINI BİLİYORSUNUZ’’

7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler öncesi Van’da yüzlerce sandık müşahidinin tehditle istifa ettirildiği ortaya çıktı.

VAN 6.06.2015 20:37:44 0
 ‘’İSTİFA ETMEZSENİZ NE OLACAĞINI BİLİYORSUNUZ’’
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yarın yapılacak olan Genel Seçimler öncesi Van’da Ak Parti’nin YSK’ya bildirdiği müşahitlerin yüzlercesi istifa etti. Ak Parti Van Milletvekili adayı Burhan Kayatürk, Haber7’ye yaptığı açıklamada, tehdit politikası güden örgütün sandık müşahitlerine yüz yüze, telefon ve mesaj yoluyla ulaşarak sandığa gitmekten vazgeçirdiğini belirtti.

 

‘’İSTİFA ETMEZSENİZ NE OLACAĞINI BİLİYORSUNUZ’’

Şimdiye kadar 300’e yakın müşahidin istifa ettiğini söyleyen Kayatürk, kendilerine gelen bilgilere göre örgütün sandığa gitmekten vazgeçirmek istediği kişilere ‘istifa etmezseniz ne olacağını biliyorsunuz’ şeklinde açıkça tehdit ettiğini ifade etti.

 

Sürekli olarak ek liste sunduklarını kaydeden Kayatürk, ‘’Sandık müşahidlerimiz tek tek istifalarını sunuyorlar. İstifa ederken de ‘Ak Parti’nin politikalarını beğenmediğimiz için istifa ediyoruz’diyorlar.

 

 

Bunu baskı altında yapıyorlar. Yüzlerce müşahidin yanı sıra il ve ilçe meclis kurulu üyelerimizde onlarcası da istifa etti.

Orada kan akıtan musluk var altında da korkmuyor musunuz ifadesi yazıyor. Bunlar tüm Van’ı tehdit ediyor. Bunu bütün Türkiye’nin bilmesi lazım’’ ifadelerini kullandı.

 

''BASKI DİĞER DÖNEMLERE GÖRE ÇOK DAHA YÜKSEK''

2011’den beri Van’da gören yapan Burhan Kayatürk, daha önce yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de

baskı yapıldığını, ancak bu seçimde yapılan baskının şiddetinin diğerlerinden çok fazla olduğunu belirtti.

 

Kayatürk, ‘’Bu dönemdeki baskı hiçbir zaman olmadı. Evlerimize işaretler koydular. Dükkanlarımıza iş yerlerimize saldırdılar’’ dedi.

 

ASIL ENDİŞE

Kayatürk, bazılarının tehditlere direndiğini, bazılarının da direnemeyip istifa ettiğini aktardı. Vekil adayı, asıl endişelerinin istifa edenlerin değil, kendilerine bildirmeden yarın korkup seçime gitmeyecek olanlar olduğunu kaydetti.




Kaynak: haber7