İşte AK Parti'nin elindeki son anket

AK Partili Mustafa Şentop, “Anketlerde yüzde 50 bandındayız. HDP yüzde 8.5 civarında çıkıyor” dedi.

VAN 23.03.2015 10:52:48 0
İşte AK Parti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti’nin seçim çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Şentop, aday adaylarıyla ilgili çalışmanın devam ettiğini, temayül yoklaması, mülakatların tamamlandığını, ara komisyon çalışmalarının sona ereceğini, bugün Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında üst kurul çalışmalarının başlayacağını anlattı. Davutoğlu’nun, aday listelerinin hazırlanması konusunda il başkanlarıyla görüşmeler yaptığını belirten Şentop, adayların netleşmeye başlamasıyla da isimler ya da sıralama konusunda il başkanlarının görüşüne başvurulabileceğini söyledi.

ANKETLER: YÜZDE 48 - 51

“Anketlere göre AK Parti’nin oy oranı nedir?” sorusu üzerine Şentop, farklı anket şirketlerinin farklı sonuçları olduğunu belirterek, “Ama biz 50 bandında diyoruz. 48,50, 50 üzeri, 51 gibi bir takım sonuçlar geliyor anket çalışmalarından. Seçime yaklaştıkça kararsızlar azalıyor, AK Parti’ye kaymalar oluyor” dedi.

“Anketlere göre HDP’nin barajı aşması mümkün mü? diye sorulan Şentop, “Bizdeki verilere göre de onların kendi yaptırdığı çalışmalara göre de, onlardan da haberdar oluyoruz, HDP yüzde 10 barajını aşamıyor bu tabloda. Daha çok anket çalışmalarında yüzde 8,5 civarında çıkıyor” dedi.

METROPOLL'E GÖRE AK PARTİ'NİN OY ORANI YÜZDE