İsrail'e tepkiler devam ediyor VİDEO İZLE...

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, Siyonist İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırıları kınayarak katliamlara son verilmesi için başlattıkları oturma eylemi sona erdi.

VAN 22.07.2014 12:33:47 0
İsrail
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi’nin Siyonistlerin Gazze’ye yaptığı insanlık dışı saldırılarını kınamak için başlattığı oturma eyleminin son gününde yoğun katılım gerçekleşti. Hz. Ömer Camii avlusunda devam eden oturma eylemi Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

İlahi ve ezgilerin söylendiği oturma eyleminde, platform adına Salih Yücel bir konuşma yaptı.

Konuşmasında İsrail oğullarının sürekli böyle zulüm ve hakaretleri yaptığını belirten Yücel, “Bu nasıl bir kavim, bu nasıl bir millet, bunlar nasıl bir yaratık ki okunan Ayet-i Kerimelerde bile Musa(a.s) onlarla yıllarca mücadele etti. Mısır Kıptileri ile mücadelenin kat kat daha fazla mücadeleyi kendi kavmi, milleti ile, o lanetli, adi, alçak olan varlıklar ile yaptı. ‘Ey kavmim! Ben Allah’ın Resulüyüm ve siz bunu bildiğiniz halde bu eziyet nedir? Niçin bana eziyet ediyorsunuz?’ Hz. Zekeriya’yı katleden, Hz. Yahya’yı şehit eden, Hz. Musa’ya eziyet çektiren, Hz. İsa’yı şehit eden, Peygamber Efendimize suikast düzenlemeye çalışan, bugün dünyayı ateşe vermeye çalışan bu adi yaratıklar. Bunlar herhalde geçmişi, tarihi iyice okumuyorlar ya da bilmiyorlar ya da işlerine gelmiyor. Gazze de o zalimler toplu bir katliam yapıyorlar. Allah’ın izni ile gün gelecek, çünkü Kur’an-ı Kerim, ‘Kim zulmü yüklenirse, kim zulmederse o kendi zulmünün içerisinde boğulacaktır’ ifade ediyor.”  Şeklinde konuştu.

Ardından Hz. Ömer Cami İmam Hatibi M. Emin Akan kısa bir konuşma yaptı. Müslümanları İsrail ve mallarını boykot etmeye davet eden Akan, boykot mallarının bulunduğu broşürleri dağıttı.

Küçük bir kız çocuğu İsrail’in Gazze’ye saldırdığı gün kaleme aldığı şiiri okuduktan sonra sinevizyon gösterisine geçildi.

Akşam ezanının okunmasıyla beraber oruçlar simit, su ve hurma ile açıldı.

Oturma eylemi yatsı namazına kadar devam etti. Cihad Coşar