İSRAİL ASKERİ ESİR ALINDI İŞTE ESİR ALINMA ANI

Şalit için bin Filistinli esir serbest bırakılmıştı

VAN 21.07.2014 12:49:31 0
İSRAİL ASKERİ ESİR ALINDI İŞTE ESİR ALINMA ANI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Gazze'ye kara saldırısı için giren İsrail ordusundan bir askeri esir aldığını açıkladı.Secaiyye katliamı sorumlularından İsrail'in Ünlü Golani Tugayı'nın Komutanı Gassan Alian'ın ağır yaralı olduğu haberleri geçiliyor.Kassam 39 İsrail askerini öldürdüğünü belirtiyor 
Açıklamayı Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın sözcüsü yaptı. Gazze'ye kara saldırısı için giren İsrail ordusundan bir askeri esir aldıklarını söyledi. Hamas, açıklamasına kanıt olarak kaçırılan askerin yaka numarasını da verdi ve isminin Şaol Aron olduğunu belirtti. 

Hamas sözcüsü Basri: esir alınan İsrail askerinin adının Shaul Aron olduğunu açıkladı. Askerin künye numarası ise 6029045.

Haberin gelmesinin ardından Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin önünde sevinç gösterileri yapıldı. 

İsrail'den konuyla ilgili şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

İzzeddin kassam Tugayları 2006 yılında İsrail askeri Gilad Şalit'i kaçırmış 2011'de 'takas anlaşması' gereği, 1000'den fazla Filistin tutuklunun salıverilmesi karşılığında serbest bırakmıştı.Ancak İsrail daha sonra serbest bıraktığı Filistin tutukluların önemli bir kısmını yeniden tutukladı.Hamas yönetimi tutuklanan Filistinlilerin yeniden serbest bırakılmasını istiyor.

esir alınan Shaul Aron





esir alınan asker soldan ikinci




esir alınma anı


39 İsrail askeri öldürüldü
Gazze’ye saldırıları sürdüren ve Şuaciyye’de katliam yapan İsrail ordusu, cumartesi gecesi çıkan çatışmalarda 13 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.Ancak Hamas kaynakları bunun 39 civarında olduğunu ifade ediyor

İsrail yönetimi daha önce 5 askerinin öldüğünü duyurmuştu.
Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları cumartesi gecesi çıkan çatışmalarda İsrail askerlerinin öldürüldüğünü duyurmuştu.
İsrail savaş uçakları, Gazze'de saldırılardan kaçan sivilleri bombaladı. Sokak ortasındaki sivilleri hedef alan İsrail çoğu çocuk en az 60 kişiyi öldürdü.
İsrail ayrıca, Şecaiyye bölgesinde cesetlerin toplanması için varılan iki saatlik ateşkesin süresinin dolmasını beklemeden saldırılarına yeniden başladı.
Hamas'ın sözcüsü Sami Ebu Zuhri İsrail'in Şecaiyye bölgesinde bir katliam yaptığını ve savaş suçu işlediğini söyledi.
Ebu Zuhri, "İsrail, uğradığı yenilgiye karşı sivillere yönelik saldırılarını yoğunlaştırıyor. Şecaiyye bölgesindeki evlerin çoğu uyarı vermeden sakinleri içindeyken vuruldu." dedi.
Ebu Zuhri, Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını, Batı Şeria’da tutuklanan Filistinlilerin serbest bırakılmasını ve İsrail’in tüm saldırılarını durdurmasını istediklerini sözlerine ekledi.
Hamas'ın bir diğer sözcüsü Fevzi Berhum ise İsrail'in Şecaiyye'de katliam yaptığını ve amacının halkın irdesini kırmak olduğunu söyledi.
Filistin direnişinin tüm gücüyle savaştığını ifade eden Berhum, "Ateşkes yok, teslim yok. İsrail şartlarımızı kabul edene kadar savaşacağız. Dünyayı kanımızla utandıracağız." diye konuştu.