İslami Yapılara Saldırıların Zihin Haritası

Bayram süresince özellikle bölgede Müslüman halka bayram ettirmemek adına her türlü eylem ve kışkırtmadan geri durmayan PKK/BDP’liler 4 günlük bayram süresince aşağıda belirteceğimiz eylemelere imza attılar.

VAN 21.10.2013 17:21:05 0
İslami Yapılara Saldırıların Zihin Haritası
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
İlim Der’e Saldırı
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan İlim Der'e 2 adet ses bombası atıldı, bu saldırıdan birkaç dakika önce de Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi'nin eski binasına bir ses bombası atıldı. 

Saldırının ardından olay yerine gelen dernek yetkilileri, durumu polise bildirdi. Olay mahalline gelen polis ekipleri, yaptıkları ilk incelemenin ardından soruşturma başlattı.
Her iki saldırıda yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi. 


Yusufi Der'e saldırı
Hükümlü-Tutuklu ve Aileleriyle Dayanışma Derneği'nin (Yusufi Der) Bağlar'da bulunan binasına PKK/BDP'li çeteler tarafından ses bombalı saldırı düzenlendi. 15.30 sıralarında düzenlenen saldırının 2 çete tarafından gerçekleştirildiği ve çetelerin saldırıdan sonra PKK ve Öcalan lehine slogan attıkları belirtildi. Saldırı sırasında dernek binasında kimsenin olmaması nedeniyle ölen yada yaralanan olmazken bombanın etkisiyle dernek binasında küçük çaplı maddi hasar meydana geldi.

 
PKK'li eylemciler halkı bayramda da rahat bırakmadı
 Kurban bayramının 2. gününde gösteri yapan PKK'li grup, attıkları taşlarla bayramlaşmaya çıkan halka zor anlar yaşattı.
 Çevreyi taşlayan PKK'li grup, 2. caddede bulunan Kaymakamlık binasını da taş yağmuruna tuttu. Polisin gaz bombasıyla müdahale ettiği PKK'li grup, ara sokaklara kaçarak dağıldı.
 İslami STK’lar ve Hüda – Par üye ve gönüllülerine yapılan saldırılara karşı sert tepki gösteren STK yöneticileri ve Hür Dava Partisi yetkilileri yapılan bu saldırılar karşısında kolluk güçlerinin takındığı tavrında anlaşılır olmadığını ifade ettiler.
 
"İslami STK'lara yapılan saldırıların failleri hiç yakalanmıyor"
Yapılan saldırılılara karşı çok sert bir tepki ortaya koyan yaptığı basın açıklamasıyla yetkililere de çağrıda bulunan İlim-Der Başkanı Fırat Taşçıgil saldırıları durdurma çağrılarının karşılık bulmadığını belirterek, bugüne kadar yapılan saldırıların faillerinin bulunmadığına dikkat çekti.
Devletin tutumunu da eleştiren Taşçıgil, "Devletin çözüm süreciyle birlikte sözüm ona ilişkileri bozmama politikası ve kolluk kuvvetlerinin de saldırılar bize yönelmesin de ne olursa olsun çabası, kendilerine yönelmediği sürece STK'lara yapılan saldırıların faillerini yakalamak istemeyişleri veya gönülsüz davranmaları, çeteci yapılanmaları adeta teşvik etmekte ve azdırmaktadır. Güvenlik güçlerinin görevi, halkın huzur ve güven içinde faaliyet göstermesini sağlamak, bir suç işlenmişse kim tarafından yapılmışsa ve kime karşı yapılmışsa faillerini bulmaktır. Ancak özellikle İslami STK'lara yapılan onlarca saldırıdan birinin bile faili bulunmamıştır. Bu ise zihinlerde birçok soru işaretinin oluşmasına yol açmaktadır." Diyerek gelinen noktada devletinde ihmalkarlığının olduğuna işaret etti.

"Saldırılar eşkıyalıktır, teröristliktir"
Herhangi bir yapının bir diğerini terör faaliyetleriyle sindirmeye çalışmasının asla kabul edilemeyeceğini belirten Taşçıgil, "Kürdistan'da özelde Kürt halkının, genelde ise tüm halkların muhtaç olduğu, yıllardır susamış olduğu bir yudum özgürlük ve güven içinde yaşama isteğidir. Yaşadığımız coğrafyayı bir gemiye benzetirsek bu gemide hepimizin beraberce yaşadığını asla ve asla unutmamamız lazımdır. Bu gemideki herhangi bir delik gemideki herkesi etkileyecek sonuçlara yol açacaktır. Dolayısıyla herhangi bir düşünce ve yapının bir diğerini terör ve tedhiş faaliyetleriyle sindirmeye çalışması asla kabul edilemez. Askeri ve silahlı hiçbir faaliyeti olmayan STK'ları sırf kendilerinden olmadıkları, kendileri gibi düşünmedikleri için birkaç zavallı ve kandırılmış özürlü çocuğun eline Molotof ve ses bombaları vererek bu tür kurumlara saldırtmak alçaklıktır, namussuzluktur, korkaklıktır, şerefsizliktir, eşkıyalıktır, teröristliktir" ifadelerini kullandı.

"Bayram gününde saldırmak kadar adice bir şey olamaz"
"Bu saldırıları tüm dünya Müslümanlarının olduğu gibi Müslüman Kürt halkının da büyük bir önem vererek coşku ve heyecanla idrak ettiği bayram gününde yapmak kadar adice bir şey olamaz" diyen Taşçıgil, bayramların sevinç ve mutluluk günleri olduğuna dikkat çekerek, "Sizler ey alçak korkaklar, o kadar ki bu halkın değerlerinden uzaksınız, böyle kutsal bir günde bile saldırı yapabiliyorsunuz." dedi.

Şenol: “Provokasyonlara gelmeyeceğiz”
Saldırıdan sonra olay yerine gelen Yusufi- Der Sekreteri Mustafa Şenol, PKK
'li çetelere tepki gösterdi. Halka hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizen Şenol, kimsenin kendilerini halka hizmet etmekten alıkoyamayacağını söyledi. Şenol, "Derneğe bomba atanları kınıyorum. Bizler provokasyonlara gelmeyeceğiz. Bu bir provakasyondur ve bunlar etrafı bulandırmaya çalışıyorlar. Bunlar Kürt halkını birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Bayram günü insanları rahatsız etmek insanlık dışı bir olaydır. Bunları kınıyoruz." dedi.

Hür-Der: Sabırla direnip kazanacağız
Saldırıya uğrayan Yusufi-Der binasının önünde bir açıklama yapan Hür-Der Başkanı Avukat Mirhan Özbekli, yapılan saldırılarda bugüne kadar hiçbir failin yakalanmadığına dikkat çekerek, "Acaba bu Kürdistan'ın karanlık güçleriyle Ankara'nın karanlık güçleri halen işbirliği içerisindeler mi?" diye sordu.
Saldırıyı yapan karanlık güçlere seslenen Özbekli, "Bu saldırıların arkasında hiçbir iyi niyet yoktur. Hiçbir hak mücadelesi yoktur. Hiçbir toplumun, milletin, ırkın örf ve âdetinde onun en kutsal gününde bir kesimin ya da bütün Kürt halkının bir değerine saldırı olamaz. Bunu hiçbir hukuk hiçbir din tasvip etmez." şeklinde konuştu.

"Tevhid bayrağı Kürdistan'da dalgalanacaktır"
Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkanı Nuri Güler ise, yapılan saldırıların sebebinin bölgede yaşanan İslami uyanış olduğuna dikkat çekerek, "Malumunuzdur son birkaç yıldır dini bayramlarımızı kara bayram adı altında boykot etmek istiyorlar. Her türlü melaneti yapıyorlar ama sıra İslami şiarlara gelince hemen düşmanlıklarını ve gerçek yüzlerini ortaya koyduklarını görüyoruz. Biz bunlara diyoruz ki, siz Kürdistan'ı İslam'dan koparamazsınız. Çünkü İslam Kürdistan'ın ruhunda yoğrulmuş ve biz Kürtlerin kanına girmiştir. Biz şeyh Said’lerin torunuyuz. Şeyh Said burada İslam için, Kur'an için kendini feda etti. Dün Kemalizm bu şiarları aramızdan kaldırmak istiyordu bugün başka bir zihniyet çıkardılar. Ama biz kesinlikle eminiz ki, bunların hepsi dünyayı kendilerine pay eden emperyalistlerin satılmışlarıdır." dedi.
Saldırgan çetelere seslenen Güler, "Artık bu gaflet uykusundan uyanın. Siz kime düşmanlık ediyorsunuz. Siz peygambere ve peygamber varislerine mi düşmanlık ediyorsunuz. Siz Şeyh Sait ve torunlarına mı düşmanlık ediyorsunuz. Şunu bilin Şeyh Said Kürdistan'ı terk etmedi. Bu Kürdistan kesinlikle Kâfirlere kalmayacaktır…
Biz İslami Kürdistan'ın hayat bulmasını istiyoruz, tevhid bayrağı altındaki bir Kürdistan istiyoruz. Şeytan ve şeytanın dostlarının bayrağı altındaki bir Kürdistan'ı istemiyoruz. Bunu iyi bilsinler tevhid bayrağı Kürdistan'da dalgalanacaktır. Kâfirler isteseler de istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır." şeklinde konuştu.

Özgür-Der: "İslami uyanışa engel olmak istiyorlar"
Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Murat Koç ise Yusufi-Der ve İlim-Der'e yapılan saldırıları lanetlediklerini söyledi.
İslami faaliyetleri olan kurumlara yönelik bu tür saldırıların yıllarca yapıldığını ifade eden Koç, "Bizler biliyoruz ki, bu saldırılar yeni değildir. Kürdistan'da İslami faaliyetlere, dini duyarlılığı olan kurumlara yönelik saldırılar yıllardır sürüyor. Kürt halkının dini değerlerini İslami taleplerini önemsemeyen kesimler, Kürt halkının İslami uyanışına engel koymak için yıllardır İslami kuruluşlara, vakıflara, derneklere, yurtlara ve şahıslara saldırı düzenliyorlar." dedi.

"Ergenekon ile BDP'li karanlık güçler birlikte hareket ediyor"
Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş de, dindar Kürt halkına karşı bu tür saldırıların sürekli yapıldığını belirterek, "BDP içindeki karanlık güçler acaba sonu Ergenekon'a varan güçlerle beraberler mi? Bunu özellikle Kürdistan'daki dindar kardeşlerimizin çok iyi bilmesi gerekiyor ki, Ergenekonvari yapılarla BDP'nin içindeki karanlık güçler birlikte hareket ediyor. Bugün BDP'nin içinde ciddi anlamda birbirleriyle uğraşıyor durumdalar." şeklinde konuştu.

"Zalimler yine kudurdu"
Hür Dava Partisi Mersin İl Başkanı Salih Demir, Adana İl Başkanı Veysel Yavuz ve beraberlerindeki bir heyet ile deri bağışı topladıkları sırada 50-60 kişilik PKK/BDP'li saldırganların yaraladığı STK üye ve gönüllülerini ziyaret etti.
Ziyaret sırasında grup adına konuşan Hür Dava Partisi Mersin İl Başkanı Salih Demir, "Anlaşılan o ki bu zalimler yine kudurdular." dedi.
Kendi haklarını ve hukuklarını muhafaza etmede ve korumada çaba sarf edeceklerini ifade eden Salih Demir "Son dönemlerde hem Hür Dava Partisine yönelik, hem Cizre ve Şırnak'ta Müslüman camialara yönelik yapılan saldırılar. Diyarbakır'da Sahabe Der'e yapılan saldırılar. Mersin'de hayır kervanı olan Umut Kervanı Mustazaflar Cemiyetine yapılan saldırılar… Bu zalimler, bu hain yapı İslami camialara, İslami düşünceye karşı tavrını belirlemiştir, nettir. Bu ne ilk olacak ne de son olacak. Hem Hür Dava Partisi olarak, hem siz Sivil Toplum Kuruluşu olarak hem dayanışma içerisinde olmamız hem de bu dayanışmayı kamuoyuna güzel yansıtmamız lazım, canlı tutmamız lazım." Diyerek İslami STK'lara yapılan bu saldırıları hazmetmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Polis üzerine düşen görevi yapmamış
Emniyet camiasının da üzerine düşen görevi yerine getirmediğinin altını çizen Demir, "Olaya müdahaleye giden bir takım emniyet mensupları, "Ne yapacaktık kardeşim, bize de mi bıçak saplasaydılar. Canımızı tehlikeye atmayız." demiş. O zaman bu STK'lar ne yapacak. STK'lar, hukukun üstünlüğünün her zaman ifade edildiği bu ülkede kendi güvenliğini kendisi mi sağlayacak. Bunu mu demek istiyor? Gördüğümüz şekli ile bu intibaı bizde bıraktı. Bütün polis camiasını bunun içerisinde görmeyebiliriz ama bu sakat ve kör bir düşünce. Kimseye faydası dokunmayacak bir düşünce." Diyerek "Bizler Hür Dava Partisi olarak hem buradan ilan ediyoruz, kardeşlerimizin yanında olacağız." Dedi.

Polis olaylara müdahalede yetersiz kaldı
Polisin olaylara müdahalede yetersiz kaldığını söyleyen mağdur Faruk Turgut, "Ben polisi aradığımda, 'bunlar kalabalık bir şekilde saldırıyorlar. Büyük bir grup' dedim. Polis 3 kişi geldi. Polise dedim, "Siz niye böyle az geldiniz." Onlar da, "biz sürekli böyle çalışıyoruz. Ondan sonra takviye ekipler geliyor." dedi. Ben daha sonra ambulansa bindirilerek Mersin Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldüm." dedi.

Polis kendi görevini yerine getirmedi
Olay mahaline gelen polisin görevini yapmadığını söyleyen Yüksel Erdoğan ise, "Polis saldırgan kasabı arabaya bindirdiği anda bu sefer grup, olay yerine gelen Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şube Başkanı Veysi Yumlu ve sekreter Ercan Fidan'a saldırdı. Arabanın içerisinde bulunan şahıs da rahatlıkla arabadan çıktı saldırdı. Polisin yanından, grubun içerisinde bulunanlar ellerinde bıçaklarla bizi tehdit ediyorlardı. Polis kendi görevini yerine getirmedi. Kendi can güvenliğini düşündü. Sonra baktım grup Ercan Fidan'ı araya almışlar onu kurtarmaya çalışırken grup üzerimize bıçaklarla, satırlarla, sopalarla ve taşlarla saldırdı." dedi.

Kuduz köpek gibi bize saldırdılar
Grubun kendilerine saldırmasını kuduz bir köpeğin saldırmasına benzeten Erdoğan, "Biz sadece deri için ordaydık. Bir deriyi bu kadar büyütmeleri, bu kadar saldırgan hale gelmelerini ben bir türlü anlayamadım" diye konuştu.

“Fikirlerinin zayıflığını şiddet ve kargaşa ile örtme çabasındadırlar”

Kurban Bayramı'nda Diyarbakır ve Mersin'de İslami STK ve mensuplarına yapılan saldırıları kınayan Ersöz, "Kurban Bayramı süresince ve daha öncesinde ülkemizin bazı yörelerinde İslami kurum ve kuruluşlara yönelik bir takım saldırılar gerçekleştirilmiştir. Bu menfur saldırılar, bölgede huzuru yok etmeye ve İslami gelişmeleri durdurmaya yöneliktir. İslami gelişmelerden rahatsız olanlar her fırsatta sağa sola saldırmakta, yok oluşlarını şiddet ve baskı ile örtmeye çalışmaktadırlar. Bölgede karşılıklı şiddet oluşmasını isteyenler sözlerinin ve fikirlerinin zayıflığını şiddet ve kargaşa ile örtme çabasındadırlar." dedi.

“Kürt halkına zarar veriyorlar”
Bayram günlerinde İslami STK ve HÜDA PAR üye ve gönüllülerine yapılan saldırılara bir tepki de Adana’dan geldi.  HÜDA PARA Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, son dönemlerde devletle girdiği çatışmasızlık sürecini fırsat bilen PKK, İslami STK`lara ve Müslüman halkımıza yönelik saldırılarını artırmakta ve geçmişte olduğu gibi bugün de Kürt halkına zarar vermeye devam etmektedir." diye konuştu.
Yavuz konuşmasında, "Bu güne kadar, silahı ve şiddet eylemlerini Kürt halkını baskı altına almak ve sindirmek için bir araç olarak kullanan PKK, Kürt halkının farklı kesimlerinin örgütlü yapılarına da saldırarak onları ya sindirmiş ya da tasfiye etmiştir. Aynı amaçla İslami STK'lara ve yapılara da saldırmış ve saldırmaya devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.