“İslami görüşümüz ve inancımızla uğraştılar“

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen Yüzüncü Yıl Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, 1995 yılında İslami kimliğinden dolayı görevden alındığını söyledi.

VAN 29.04.2014 15:41:31 0
“İslami görüşümüz ve inancımızla uğraştılar“
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, bir takım ziyaretlerde bulunmak için Van’a geldi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü iken İslami kimliğinden dolayı 1995 yılında görevden alındığını ifade eden Prof. Dr. Şen, İlke Haber Ajansına özel açıklamalarda bulundu.

O dönemde sesi çıkan tek rektör olduğunu kaydeden Şen, tüm baskılara rağmen kendi bildiğini yaptığını bu yüzden de derin yapıların kendisini hedef aldığını söyledi.

“İslami görüşümüz ve inancımızla uğraştılar”

Görevden alındıktan sonra 3 ayrı mahkemede yargılandığı ve bu yargılanma sürecinde herhangi bir cezaya çarpıtılamadığını belirten Prof. Dr. Şen, “Bizim olayımız 28 Şubat’tan önceydi. 1993’ün Ocak ayında, faili meçhullerin yaşandığı zaman başladı. Bizi zaten 1995’te görevden aldılar. Tabi ben sesi çıkan tek rektördüm. Ben o zaman 28 üniversiteden birinin rektörüydüm. O gün bizlerle uğraştılar ve uğraştıklarının nedeni bugün belli oldu. İslami görüşümüzle, inancımızla uğraştılar. Bu süreçte 3 tane soruşturma geçirdim. 2 tanesinde 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar ceza istemiyle yargılandım. İki tane mahkemede yargılanmama rağmen herhangi bir ceza vermediler.” dedi.

“Bazı güçler, insanların dayanışma içerisinde olmalarından rahatsız oluyor”

Karanlık derin güçlerin o günlerde de Türkiye’ye hizmet eden herkese karşı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şen, “Rektör olarak Türkiye’de birçok ilki gerçekleştirdim. Okul açtım, süper market açtım, inşaat sektörü açtım. Üniversitede ilk televizyonu ben açtım. Ben TV açarken daha birçok kanal yoktu. Biz üniversitelerin bu ülkeye vermesi gereken her şeyi vermeye çalıştık. O zaman bizi görevden aldılar, kırdılar ama bükemediler. Her zaman kırılabiliriz ama bükülmeyiz. Bu güçler, insanların dayanışma içerisinde olmalarından rahatsız oluyor. Bizim o dönem üniversitemizin öne çıkmasının tek nedeni halk ile iç içe olmasıydı. Türkiye artık kendi ayağının üstünde durarak kendi tarihine sahip çıkmak istiyor. Bugün birçok ülke Türkiye’nin kendi ayağının üstüne kalkmasını istemiyor. Artık Türkiye birçok ülkeye uçak seferi yapıyor. Ama birçok ülke bundan rahatsız, Türkiye’nin biran önce ayağa kalkması gerekiyor. Çünkü mazlum ülkeler, İslam ülkeleri bizi bekliyor.” ifadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)