İskele sahili yeniden halka açılacak!

Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları tarafından Van Gölü kıyısında tren garı için yürütülen çalışmalar nedeniyle yayalara kapatılan İskele yürüyüş kordonu bölgesinin, lojistik alan genişletme çalışmalarından sonra tekrar

VAN 25.03.2019 09:58:35 0
İskele sahili yeniden halka açılacak!
Tarih: 01.01.0001 00:00

TCDD tarafından gar alanının genişletilmesi amacıyla Van Gölü kıyısında, vatandaşların dinlenme alanı olan İskele bölgesinde çalışma başlatması ve söz konusu alanın kapatılması tepkiyle karşılandı. Alanın yaya geçişlerine kapatılması ve konu hakkında önceden bilgilendirme yapılmaması nedeniyle birçok kişi özellikle sosyal medya üzerinden durumu eleştirdi.

YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜLER

Van kamuoyunda oluşan tepki üzerine AK Parti Van il başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, TCDD mühendisleri ve diğer yetkililer ile görüştü.

TCDD yetkilileri, konunun kamuoyuna yansıdığı gibi olmadığını, söz konusu alanın çalışmalar nedeniyle yaya geçişlerine kapatıldığını söyledi.

ARAZİ DEMİRYOLLARINA AİT

Görüşmelerle ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, şu bilgileri paylaştı:

“AK Parti il başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte gittik. Mühendisle görüştük, yetkililerle görüştük. Projelerini gördük. Ne yapacaklarını bize detaylı olarak anlattılar. Orada şöyle bir durum var; orası bir kere belediyenin değil, arazi demiryollarına ait. Bununla ilgili zaten iki tane de feribot yaptılar. 200 vagonluk tam donanımlı bir yer yapıyorlar. Kuzey Van Gölü Demiryolu istasyonu olsaydı daha iyiydi, biz de onu istiyorduk, ama onlar böyle tercih etmişler. Bu yatırım 470 milyonluk bir yatırımdır. Yatırım anlamında büyük bir iştir. Orayı şimdi genişletiyorlar, biraz denize de girecekler. Gemiler büyük olduğu için aşağı tarafı yetmiyor. Bir tarafı yapmışlar, diğer tarafı da onun için yıkıyorlar.”

BİLGİLENDİRMEDEKİ HATA 

Demiryolları yetkililerinin çalışma yapmadan önce kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini, ancak bunu yapmadıklarını belirten Özel, “Burada bir kamuoyunu bilgilendirme eksikliği var. Bilgilendirselerdi iyi olurdu. Yıllardır Van’ın hatırası olan bir yerdir, bunu bize izah etseler, tekrar halkın kullanımına açılabileceğini, ortak bir alan daha oluşacağını, daha güzel olurdu.” diye konuştu.

TEKRAR HALKA AÇILACAK

Alanın çalışmalar nedeniyle vatandaşın kullanımına kapatıldığını ancak çalışmaların bitiminden sonra tekrar dinlenme alanı olarak kullanıma açılacağını belirten Özel, şunları kaydetti:

“Şu anda inşaat durumunda, o nedenle girişlere kapatılmış. Söylendiği gibi tümden kapatılacak diye bir durum yok. Çalışmaların bitiminden sonra halka açacaklar yeniden. Belediye ile birlikte ortak bir alan oluşturabiliriz diyorlar ayrıca. Aslında burayla ilgili tepkilerin haklılık payı da var, ama bir yerde de kendi yerleri ve büyük bir yatırımdır. Van’ın yararına olan bir yatırımdır. 470 milyona yakın bir yatırımdan söz ediliyor.”

Haber: Adil HARMANCI

İskele sahili yeniden halka açılacak!

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi