İskele Öğretmenevi'ne rağbet artıyor

Van'ın iki öğretmenevinden biri olan İskele Öğretmenevi, son zamanlarda gerek eğitimciler, gerek vatandaşlar ve gerekse yerli-yabancı turistlerin uğrak yeri haline geldi. Öğretmenevi Müdürü Mahmut Öztekin, otel bölümü, restoran bölüm?

VAN 18.09.2018 09:45:51 0
İskele Öğretmenevi
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van'ın İskele Mahallesi'nde bulunan ve bugüne dek cumhurbaşkanları, başbakanlar, genel kurmay başkanları, bakanlar ve çok sayıda ünlü ismi ağırlamakla bilinen İskele Öğretmenevi, son zamanlarda büyük ilgi görüyor.

Bir dönemler genelde eğitim camiasından kişilerin tercih ettiği İskele Öğretmenevi, son zamanlarda her kesimden vatandaş ve turistleri ağırlıyor.

 


        Gazetemizin sorularını yanıtlayan Öğretmenevi Müdürü Mahmut Öztekin, otel odalarının, restoran bölümünün, bahçedeki çardakların tümüyle elden geçirildiğini, binanın dış görüntüsünün de yenilendiğini ifade ederek, "İnsanların öğretmen evimizi tercih etmesi için ne gerekiyorsa yapmaya gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

 


          14 ay önce kurumda göreve başladığını söyleyen Mahmut Öztekin, "Toplamda 14 aya yakın bir süreçte ben İskele öğretmen evinde görev yapıyorum. Yani 7 Temmuz 2017'de ben göreve başladım. 14 aylık bu süreçte İskele öğretmen evinin iç ve dış tadilatlarını yaptık. Dış mantolamayı yaptık. Çatımızı onardık. Bir protokol, bir toplantı salonu ve bir de ekstradan bir müdür odası yaptık. Müdür odamız büyük olduğu için orayı protokol odası yaptık. Ve bunları Milli Eğitim'in tavsiyesi üzerine bunu yaptık. Lavabolarımızı elden geçirdik. Otelin bütün odalarını elden geçirdik. Bazalar, ranzalar ve çarşaf gibi malzemeleri hepsini değiştirdik. Perdeleri değiştirdik. Ve 2 tane süit odamızı kral odası haline getirdik. Ve 4 tane de süit odamızı elden geçirdik. Yep yeni bir konsept yaptık. İç dizaynı komple değiştirdik. Restoran bölümünü de elden geçirdik. Açık hava dışarı bölümlerini elden geçirip değiştirdik. Çardakları yeniledik. Eskilerinin yerine yeni konsept olan çardaklar getirdik" şeklinde konuştu.

 


         Öğretmenevine olan rağbete vurgu yapan Öztekin, "Şu anda rağbet olarak restoran ve otel bölümümüz çok iyi gidiyor. Müşterilerimiz çok var. Bazı zamanlar müşteriler geldiğinde yer bulamıyorlar. Günlük ciromuz 3 Milyarı buluyor. Bir dönemler öğretmen ve memurlar genellikle yoğunluk gösteriyordu ama şimdi onlarla birlikte vatandaşımızın da yoğunluğu çok var.  Ülkemizin birçok şehrinden ve özellikle İran'dan müşterilerimiz çok geliyor. Gelen müşteriler sayesinde otelimizde çok yoğunluk görüyor" dedi.
Son bir-iki aydır döviz kurlarındaki değişimlere rağmen kesinlikle fiyatlarında artırıma gitmediklerini söyleyen Öztekin, "Doların artışıyla birçok vatandaş her şeye zam yaptı. Ama biz öğretmen evi olarak hiçbir şeye zam uygulamadık. Otel bölümünde olsun restoran bölümünde olsun her hangi bir zam uygulanmadık. Bizde sadece değişen şey yönetmelikti. Bu değişen yönetmelikte ise öğretmen evi herkese açık hale geldi. Eskiden vatandaşımız çekiniyordu, acaba ben de öğretmen evine girebilir miyim diye üşeniyordu. Ama şimdi herkese açık hale geldi. Düğünler için çok iyi bir konsept yapıp düğünleri de kabul ediyoruz. 600-700 kişilik bir düğün alanı kapasitemiz var. Fiyatlarımız çok uygun ve hiçbir zaman en kötü malzemeyi kullanmıyoruz en kaliteli olan malzemeyi kullanıyoruz. 50 araçlık bir otoparkımız var. Ayrıca müşterilerimiz araçlarını yolun üstüne de park edebiliyorlar. Açık hava olduğunda 700 kişilik bir düğün yerimiz var. İçerde ise düğün gerçekleştirildiğinde 250 kişiye yakın bir kapasitemiz var" şeklinde konuştu.

 


         Oteldeki odaların tümüyle elden geçirildiğine işaret eden Öztekin, "Süit ve kral dairelerimizde klimalarımız mevcut. Toplantı odamızda klimalarımız var. Oda fiyatlarımız 2 ay önce yönetmelik tarafından tekrar değişti. Sivil, öğretmen ve memur ayrımı olmaksızın herkese tek fiyat hale geldi, fiyatı da 45 TL'dir. Ama biz eski fiyat olarak 40 TL'den kabul ediyoruz. Gecelik 40 TL ve bunun yanında kahvaltıda dahil. 2 tane süit kral dairemiz var ve bunların fiyatı 130 TL'dir. Diğer süit dairelerimiz ise normal fiyat 70 TL'dir. Yemek fiyatlarımız olarak da 3 çeşit yemek; bol etli, yemek, su ve yanında salata da olmak üzere 14 TL'dir. Bunların yanında özellikle resmi kurumlara ve Sivil Toplum kuruluşlarına toplu yemekler veriyoruz. Ve bunda da ayrıca indirim yapabiliyoruz" ifadelerini kullandı.