İskele Öğretmenevi'nde eğitimli aşçılar…

Van İskele Öğretmenevi'ndeki eğitimli aşçıların yaptığı leziz yemekler, öğretmenevine olan ilginin artmasına yol açıyor. Öğretmenevinin müşterilerinin bazıları, özellikle yemeklerden dolayı kurum yönetimine teşekkür mektubu yo

VAN 29.11.2016 10:21:12 0
İskele Öğretmenevi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Fahrettin Yiğit

      Son yıllarda gerek otel, gerekse restaurant bölümü yoğun ilgi gören Van İskele Öğretmenevi'nin önemli sırlarından birinin leziz yemekleri yapan aşçılar olduğu belirtiliyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan öğretmenevinin aşçıları; Bedri Öner, Erdal Şevgin ve Nurullah Ulut, bugüne dek birçok eğitime katıldıklarını ve başarı sertifikası aldıklarını söyledi. 
Yaklaşık 28 yıldır aşçılık yaptığını söyleyen Bedri Öner, kentte belirli lokantalarda çalıştıktan sonra İskele Öğretmenevi'ne geçtiğini ifade etti.


      Yaklaşık 11 yıldır öğretmenevinde aşçılık yaptığını anlatan Öner, 16 yıldır öğrencilere yemek yapma ve mutfak uygulamaları eğitimi verdiğini dile getirdi. Öner, "Özellikle Kız Meslek Liseleri Yiyecek ve İçecek Bölümü'nde okuyan öğrencilere mutfak uygulamaları ve yemek yapma eğitimi veriyorum. Yaklaşık 14 yıldır bu eğitimler devam ediyor. Birçok öğrenci bu eğitimlerden sonra buradan memnun ayrılıyorlar. Onların ailesinden de teşekkür alıyoruz. Bu bizim için gurur verici bir olaydır. Yine öğretmenevinde yemek yedikten sonra birçok kişi bize bizzat telefon, faks veya farklı iletişim kanalları ile selam gönderip teşekkür ediyorlar" diye konuştu.


     "BAZI MÜŞTERİLER YEMEK TARİFİ İSTİYOR"
   Yemeği yiyip beğenen bazı müşterilerin kendilerinden tarif aldığını anlatan Bedri Öner, "Öğretmenevimizde yemek yedikten sonra teşekkür edenlerin yanı sıra, inanın bizden bazı yemeklerin tarifini alan hanımefendiler olabiliyor. Tüm bunlar bizi gururlandırıyor. Bizim de burada lezzetli yemek yapmamızda Öğretmenevimizin Müdürü Cihat Aras'ın büyük payı bulunuyor. Etin en kalitelisini, sebzelerin en güzelini almak için çabalıyor. Yine kendisinin misafirlerimize gösterdiği ilgi, buraya olan ilginin artmasına vesile oluyor. Biz de Cihat hocamıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.


      Öğretmenevinin bir diğer aşçısı Erdal Şevgin ise yaklaşık 7 yıldır İskele Öğretmenevi'nde çalıştığını anlattı. 
12 yıl boyunca İstanbul'da aşçılık yaptığını Star Televizyon Yayın Kuruluşu'nda çalıştığını söyleyen Erdal Şevgin, Van'da YİMPAŞ'ta çalıştıktan sonra öğretmenevine geldiğini belirtti. Şevgin, "Yaklaşık 7 yıldır öğretmenevinde çalışıyorum. Genelde sulu yemekler yapıyorum. Müşterilerimizin yemeklerimizi beğenmesi ve bunu mutfağa girerek veya bazen telefonlar açıp bizzat bize teşekkür ederek dile getirmesi, bizi gururlandırıyor" şeklinde konuştu.


     Öğretmenevinin fırın bölümünde çalışan Nurullah Ulut ise her türlü pide çeşitlerini yaptığını belirterek, "Burada kıymalı, karışık, kaşarlı pide yapıyoruz. Lahmacunlarımız oldukça beğeniliyor. Yine kiremit çeşitlerimiz mevcut. Açık ekmek, çakıl ekmek, taptapa türü ekmekler pişiriyoruz. Yine dışarıdan bazen toplu siparişler olabiliyor. Öğretmenevimize olan ilgide, bizim payımız bulunuyorsa ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.