İskele Caddesi'nde asfalt çalışması…

Türkiye'nin en uzun caddesi olarak bilinen İskele Caddesi'nde asfalt çalışmaları başladı. Asfalt çalışmaları sebebiyle, caddenin belli bölümlerinde tek şerit kullanılıyor.

VAN 2.09.2014 13:10:43 0
İskele Caddesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
         


Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise en uzun ikinci caddesi olarak bilinen İskele Caddesi, geçtiğimiz haftalarda yeniden asfaltlanmak üzere mevcut asfaltı kazılmıştı. Rögar kapaklarının düzenlenmesi ile birlikte söz konusu cadde yeniden asfaltlanıyor. Caddenin bir bölümü bitirilirken, diğer bölümünde de çalışmalar devam ediyor. 


Asfalt çalışmaları nedeniyle İskele Caddesi'nin bir bölümünün çalışma yapılan kısmı trafiğe kapatıldı. Araçlar bazı bölümlerde tek şeritte kontrollü olarak hareket ediyor.
Asfalt çalışmaları ile birlikte yolun çok daha kaliteli olduğunu söyleyenler gibi, sürekli asfalt çalışmalarının yapıldığını ifade edenler de var.


Bazı vatandaşlar belediyenin güzel bir çalışmaya imza attığını belirterek, "Bu çalışmalar sonucu ilimiz ve ülkemizin en uzun caddesi çok güzel bir asfalta kavuştu. Bu çalışmaları takdirle karşılıyoruz" derken, bazı vatandaşlar ise "Bu cadde hemen hemen iki yılda bir asfaltlanıyor. Sonuçta bu para bizim cebimizden çıkıyor. Yazık, günah. Bazı ülkelerde on yılda veya on beş yılda bir asfalt dökülür. Öyle ülkeler var ki 20 yılda bir aynı yolu asfaltlar. Asfaltın sürekli yapılması kamuya ve millete zarar verir" eleştirisini yapıyor. 


Asfalt çalışmalarının kısa süre zarfında bitmesi bekleniyor.   

   Bölge: Fehmi Tekdur