'İskele Caddesi çift şerit olmalı'

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, dünyanın ikinci en uzun, Türkiye'ninse en uzun düz caddesi olan İskele Caddesi'nin mutlaka iki yönlü olarak trafiğe açılması gerektiğini söyleyerek, söz konusu caddeye işlerlik kazandırılmas?

VAN 10.09.2017 18:51:46 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Saadet Partisi her hafta yaptığı rutin basın toplantılarında bu hafta kentin ulaşım konusunu ele aldı.
   SP İl Başkanı Özay İlhan, Van'da yeni caddelere, alternatif yollara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şehirdeki dükkân kiralarının yüksekliğinin de son zamanlarda şikâyet konusu olduğunu dile getirdi.
   Parti binasında gazetecilerle bir araya gelen İlhan, birçok konuda olduğu gibi söz konusu sorunların çözümünde de kenti yönetenlerin ciddi adımlar atmadığını iddia etti.
   İlhan, "İlimizde var olan yeterli mana da işlevlik kazanmamış olan dünyanın ikinci en uzun, Türkiye'ninse en uzun düz caddesi olan iskele caddesi gerekli adımlar atıldığı takdir de ilimizin en önemli ihtiyaçlarından olan yeni işyerleri ve yerleşim yeri konusunda ciddi bir açığı kapatabilecektir. İskele Caddesi 7 kilometrelik uzunluğuyla her geçen gün artan nüfusuyla sıkışık hale gelmiş olan kentimizin birçok ihtiyacına cevap verebilecek Cumhuriyet ve Maraş caddeleri gibi işler hale gelebilecektir. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak yapılması gerekenleri 3 başlıkta belirledik. İlk etapta İskele caddesinin tek yön olarak kullanılan kısmı derhal iki yönlü trafiğe açılmalıdır. Caddeye işlerlik kazandırmak adına başta kamu binaları olmak üzere, banka şubelerinin açılması, otel vb. yapıların yapılması gibi caddeye vatandaşlar için cazip hale getirecek adımlar Valilik ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde atılmalıdır. İskele caddesinde yılda bir kez Avrasya maratonu gibi uluslararası bir maratonun da yapılması için gerekli girişimler yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.