İşitme Engellilere ‘İletişim ve Engelli Hakları’ eğitimi…

Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyelerine, ‘Savunuculuk, İletişim ve Engelli Hakları Eğitimi’ verildi.

VAN 2.01.2019 09:50:12 0
İşitme Engellilere ‘İletişim ve Engelli Hakları’ eğitimi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Van’da bulunan İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyelerine, Avrupa Birliğine bağlı olan ‘Sivil Düşün Projesi’ desteğiyle ‘Savunuculuk, İletişim ve Engelli Hakları Eğitimi’ verildi.


                 Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Dernek Başkanı Aydın Türk, söz konusu eğitimin önemine vurgu yaparak, “Derneğimizin işitme engelli üyelerine, ve diğer katılımcılara; Avrupa Birliğine bağlı olan "Sivil Düşün Projesi" desteğiyle "Savunuculuk, İletişim ve Engelli Hakları Eğitimi" verildi. Bu eğitimde engelli bireyler kendi haklarını daha iyi öğrenip benimsediler. Günlük, iş, aile gibi bir çok alanda yaşadığı problemler, haksızlıklar konuşuldu ve bu problemleri nasıl çözümleyebilecekleri öğretildi. Gerek dernek olarak gerekse bireysel olarak hakların savunuculuğu öğretildi. Umarız ki bu eğitim sonucunda bir nebze olsun engellilerin yaşadığı problemler çözüme kavuşur” ifadelerini kullandı.

     Eğitime katılan üyeler ise işaret dili ile objektiflere verdiği pozlarda mutluluklarını dile getirdiler.Van Bölge Gazetesi