İŞİTME ENGELLİ GENÇLERE DUYU TARAMA TESTİ

Si-Ser İşitme Cihazları firması tarafından, Van İşitme Engelliler Derneği’ne bağlı gençlere ücretsiz duyu tarama testleri yapıldı.

VAN 24.01.2017 23:29:57 0
İŞİTME ENGELLİ GENÇLERE DUYU TARAMA TESTİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yaklaşık 3 yıldır Van’da hizmet veren ve Türkiye geneli 60’a yakın temsilcisi olan Si-Ser İşitme Cihazları tarafından, Van İşitme Engelliler Derneği’ne bağlı gençlere ücretsiz duyu tarama testleri yapıldı.Duyu testine tabi tutulan gençlerin, işittikleri sese verdikleri tepki ve yüzlerindeki heyecan görülmeye değerdi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Yetkili Firmanın Van İl Sorumlusu Yılmaz Doğru, kentte işitme sorunu yaşayan engellilere her türlü imkânı sağladıklarını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Engelli arkadaşlarımıza kullanacağı işitme cihazları konusunda yüzde 25 indirim, cihazların kullanımı konusunda bir yıla yakın ücretsiz pil desteği vereceğiz. Yine aynı şekilde ücretsiz işitme cihazlarının kalıp, montaj desteği vereceğimizin sözünü verdik.

Bizim bu çalışmalarımız sadece buradaki dernek üyelerine değil, Van’da bulunan ihtiyaç sahibi bütün işitme problemi yaşayan hastalar için geçerlidir. Van’daki hastalar burada kendilerine sağlamış olduğumuz işitme testinden faydalanabilirler, işitme testi sonucu, işitme cihazı ihtiyacı olan hastalarımıza bu anlamda gerekli kolaylıkları sağlayacağız inşallah.”

İşitme kaybı yaşayan hastaların ilk önce bir Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanına gitmesi gerektiğini belirten Doğru, uzman hekimin tavsiyesi üzerine kendilerine gelmelerini önerdi.
Doğru, “Türkiye’de yaklaşık 60 ayrı ilde şubeleri bulunan bir firmayız. Türkiye’nin ilk ve tek yerli üretici firmalarındayız. Bu anlamda da dünya üretici firmaları arasındayız.

Ülke ekonomisi konusunda da ciddi katkısı olan bir firmayız. İşitme sorunu yaşayan bir birey, bunun farkına vardığı zaman ilk yapacağı şey KBB uzmanına başvurması gerekmektedir. KBB uzmanlarına gidip muayene olmaları, işitme sorunlarıyla ilgili gerekli testleri yaptıktan sonra, işitme cihazı kullanımı uygun görülmüş ise işitme cihazı denemeleri ve kullanmalarını öneriyoruz.” şeklinde konuştu.

Van İşitme Engelliler Derneği Başkanı Aydın Türk ise derneklerinde 60’a yakın sporcu olduğunu ve toplamda 90’a yakın üyeleri olduğunu belirterek, kendilerine ücretsiz duyu tarama testleri yapan Si-Ser İşitme Cihazlarıfirmasına teşekkür etti.
Duyu tarama testlerine tabi tutulan gençler de firmanın kendilerine sunduğu hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür etti.
 (Yılmaz Sönmez-İLKHA)



İŞİTME ENGELLİ GENÇLERE DUYU TARAMA TESTİ