'Işık süreleri yeniden düzenlenmeli'

Van Edremit yolu üzerindeki trafik ışıklarının süresi konusunda vatandaşların itirazı bitmiyor.

VAN 26.07.2016 11:17:36 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Mürsel ÖNER

Daha önce de konu hakkında vatandaşların itirazlarına rağmen Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü sınırları içindeki Van - Edremit yolu üzerindeki kimi ışıkların uzun süreli yanmasından dolayı trafiğin kilitlendiğini belirten sürücüler, trafik ışık sürelirinin yoğunluğa göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtiyor.

Vatandaşlar daha önce de dile getirdikleri, özellikle Edremit yolu üzerindeki Toptancılar Sitesi ışıklarının 70 saniye kadar yandığını ve bu sürede kimi zaman hiçbir aracın site tarafından çıkmadığını belirterek, anayol üzerinde araçların uzunca süre beklemek durumunda kaldığını ifade ediyorlar. Sürücüler, yetkilileri bu konuda çözüm üretmeye çağırırıyorlar.
Bu kadar uzun süre kırmızı ışığın yanmasının gereksiz olduğunu, buruda yapılacak kontroller neticesinde bu sürenin makul seviyelere çekilerek hem trafik akışının normalleşmesi hem de yüzlerce aracın bu beklemedeki ekonomik kayıplarının en aza indirilmesi isteniyor.
Yan servis yollarının da olduğu noktada uzun süreli yanan kırmızı ışık ve kısa süreli yanan yeşil ışık yüzünden trafik karmaşası olduğu ve gereksiz beklemeden dolayı zaman ve ekenomik kaybın olduğu dile getiriliyor.

Bir kez daha Karayollarına çağrıda bulunan sürücüler, yapılacak kontroller sonrası özellikle toptancılar sitesi kavşağındaki ışık süreleri olmak üzere yol üzerinde ışık süreleri konusunda yeni ayarlamaların yapılmsı gerekitğini belirterek, yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorlar.
Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Mürsel Öner