İşçi aylıklarına yüzde 20 zam yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. İmzalanan sözleşmede işçilerin taban aylıklarına yüzde 20, sosyal haklara ise yüzde 10 ila 12 arasında zam yapıldı.

VAN 30.07.2015 12:55:47 0
İşçi aylıklarına yüzde 20 zam yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Eş Başkanları Hatice Çoban, Av. Bekir Kaya ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Eş Başkanları Emine Bozkurt, Ömer Tekin ve Mavi Kent A.Ş Genel Müdürü Cuma Köylüoğlu'nun katıldığı toplantıda sözleşme taraflar tarafından imzalandı.

Van Mavi Kent A.Ş ile Genel İş Hizmet Sendikası Van Şubesi arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sonucunda iki yıllık süreyi kapsayan TİS imzalandı. Kurumların içinde bulunduğu mali imkân ve piyasadaki ekonomik veriler ile işsizlik oranlarının göz önüne alınarak imzalanan sözleşmede işçilerin taban aylıklarına yüzde 20, sosyal haklara ise yüzde 10 ila 12 arasında zam yapıldı. Sözleşmeye göre en az ücret alan bir işçinin brüt maaşı 2 bin 788 TL oldu. Sözleşme Eş Başkanlar tarafından imzalandı. Taraflar hayırlı olsun dileklerinde bulunurken, işçiler yapılan sözleşmeden memnun kaldıklarını ifade etti. Sözleşmede 1 Mayıs, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Newroz Bayramı tekrar tatil ilan edildi.

/ Haber MerkeziKaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -