İşaret Dili Kursu’nu tamamlayanlar sertifikalarını aldı

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliği ile “İşaret Dili Eğitimi” kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere yönelik sertifika töreni düzenle

VAN 3.03.2015 17:18:37 0
İşaret Dili Kursu’nu tamamlayanlar sertifikalarını aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İpekyolu Gençlik Merkezi ve Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen “İşaret Dili Eğitimi” kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere yönelik sertifika töreni İpekyolu Gençlik Merkezi Sinema Salonunda düzenlendi. Düzenlenen sertifika törenine, Van Vali Vekili Mehmet Parlak, Ak Parti Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, aileler ve çok sayıda kursiyer katıldı.
 
ÇOLAPKOLU’NDAN, GENÇLİK SPOR MÜDÜRLÜĞÜ’NE TEŞEKKÜR…
Açılış töreninde konuşan, Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hatip Çolapkolu, “Öncelikle böylesi güzel kurslar ile biz engelli vatandaşlara hizmet konusunda sonuna kadar destek vererek her zaman yanımızda olan ve imkanlarını bizler için sonuna kadar seferber eden, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürlüğümüze ve çalışanlarına şahsım ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyoruz. Burada kursumuza 25 arkadaşımız başvurdu ve bu arkadaşlarımız  “İşaret Dili Eğitimi” kurslarını en iyi şekilde tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. Kursu tamamlayarak İşaret Dili Eğitimi Sertifikasını almaya hak kazanan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.
 
PARLAK: “HEPİMİZ BİR ENGELLİ ADAYIYIZ”
Ödül töreninde konuşma yapan Vali Vekili Mehmet Parlak ise herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek, “Burada bir vali yardımcısı ve aynı zamanda da bir engelli adayı olarak konuşma yapıyorum, Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı aksine engelinden dolayı hiçbir imkandan yoksun kalmamasına özen gösterilmelidir. Ülkemizde gerçek anlamda engelli vatandaşlarımız için birçok yenilikleri hayata geçirildi. Bunlardan birincisi hayatımızda “özürlü” ibaresini kaldırıp bunun yerine “engelli” ibaresini getirdik. İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın herhangi bir nedenle bizlere başvurmaları halinde işlerini en sağlıklı biçimde halledebilmelerini sağlamak amacı ile ülkemizin birçok ilinde faklı projeler hayata geçirilirken, ilimizde de Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen “İşaret Dili Eğitimi” kursu hayata geçirilmiş olup belirli kurs ve eğitimler düzenlenmiştir. Birçok engelli vatandaşımıza çok yararlı bir kursun tamamlandığına inanıyorum. Bu  anlamlı projede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
  Tuşba Belediye Başkanı Doç.Dr.Fevzi Özgökçe ise; Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından engelli vatandaşlarımızı anlama ve anlatma konusunda böyle güzel projelere imza atan il müdürümüze ve bütün çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Engellileri anlama ve onların dünyasına adım atma noktasında verilen eğitimlerin büyük önem arz ettiğini ve bu gibi projelere her zaman destekçi olacaklarını belirten Özgökçe, kursiyerlere sertifikalarını vererek kendilerine başarılar diledi.
Ödül töreni sonunda kursiyerlere sertifikaları Vali Vekili Murat Parlak, Ak Parti Tuşba Belediye Başkanı Doç.Dr.Fevzi Özgökçe ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç tarafından verilerken sertifikalarını alan kursiyerlere Tuşba Belediyesi tarafından hediyeler verildi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi