İşaret dili kursuna yoğun ilgi…

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü’ne bağlı İpekyolu Gençlik Merkezi ve İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği iş birliği ile kentteki işitme ve konuşma engelli vatandaşlar için “İşaret Dili

VAN 26.01.2015 16:45:18 0
İşaret dili kursuna yoğun ilgi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
      Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İpekyolu Gençlik Merkezi ve Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği iş birliği ile kentteki işitme ve konuşma engelli vatandaşlar için “İşaret Dili” kursu açıldı.
Toplamda 120 saat süreceği bildirilen kursun, hafta içi ve hafta sonları belli saatler aralığında, İpekyolu Gençlik Merkezi kurs salonlarında veriliyor.         
İlk etapta 35 kişinin başvurduğunu aktaran İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan, “Ülkemizde işitme engeli bireylerin kamu hizmetlerine erişimi ile ilgili birçok sorun bulunmaktadır. Özellikle kamu kurumları, çalışanlarının işaret dilini bilmemeleri ve kamu kurumlarında işaret dili tercümanlarının yeterli düzeyde istihdam edilmemesi, işitme engeli bireylerin kamu hizmetlerine erişimini olumsuz etkilemektedir. Bu sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla, Van İpekyolu Geçlik Merkezi olarak Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile iş birliği içinde işaret dili kursunu Gençlik Merkezi’mizde açtık. Hafta içi ve hafta sonları belirli gün ve saatlerde yapılan işaret dili eğitim çalışmalarımıza kamu kurumlarımızda çalışan 21 vatandaşımız katılırken Gençlik Merkezi gönüllü gençlerimizden ise 14 arkadaşımız İşaret dili kursumuzda eğitim almaktadır. Gençlik Merkezimizdeki kursumuz 120 saatten oluşmaktadır. Bu kurs çalışmalarımız farklı projelerimiz ile devam edecektir. İşitme engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden yararlanması için ilimizde engellilerimiz için faaliyet gösteren derneklerimiz ile daha farklı projele, çalışma ve hedeflerimiz olacaktır” diye konuştu.
      İpekyolu Gençlik Merkezi’nde verilen İşaret Dili kurs öğretmeni Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hatip Çolapkolu ise “Amacımız İşitme engelli vatandaşlarımıza tercümanlık yapabilecek düzeyde eğitimli gençler yetiştirmek. Kurslarımızda kursiyerlerimize, işaret dili alfabesi, duygular, zamanlar, isimler, deyimler ve günlük hayatta kullanılan kelimeler öğretiliyoruz. Bunun için İpekyolu Gençlik Merkezi’miz ile birlikte açmış olduğumuz işaret dili Kursumuz, bu anlamda büyük bir boşluğu dolduracak. İşaret dili kursumuza olan yoğun ilgiden son derece memnunuz” ifadelerini kullandı.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi