İranlı turistler için tüm tedbirler alındı

Van Büyükşehir Belediyesi, tatil için Van'a gelen İranlı turistlerin huzuru için bir dizi çalışma başlattı.

VAN 19.03.2017 14:13:13 0
İranlı turistler için tüm tedbirler alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Nevruz tatilni Van'da geçirmek için İran'dan gelen turistlerin kentte rahat etmelerine yönelik tedbirler alındı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığınca organize edilen çalışmalarda İranlı turistler için başlatılan hizmetler büyük memnuiyet uyandırdı. Belediye tarafından şehir merkezinde ki caddeler ışıklandırılırken, "Van Shopping Fest" alışveriş günleri kapsamında da Farsça ve Türkçe olarak hazırlanan binlerce tanıtım broşürü dağıtıldı.

Kapıköy Sınır Kapısı’nda başlatılan çalışmalarda ise çevre temizliği yapılarak, tüm alan itfaiye ekiplerince yıkandı. 30 kamyon çöp ve hafriyat toplandı.

Ayrıca İran'dan gelen turistlerin iyi ağırlanması için tedbirler alındı. Alo 153 Zabıta hattına her türlü şikâyetler günün 24 saatinde iletilebilecek. Bununla da turistlere yönelik olumsuz davranışların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Özellikle Belediyenin Mobil Çorba Dağıtım aracının Kapıköy Sınır Kapısı’nda da sıcak çorba dağıtması İranlılardan büyük takdir gördü. Çorba almak için aracın önünde bekleyen İranlı turistler Büyükşehir Belediyesine bu hizmetinden dolayı teşekkür etti.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan ile Genel Sekreter Mustafa Yalçın'ın direktifleriyle turistlere yönelik bir dizi çalışma başlattıklarını açıklayan Kültür ve Sosyal Daire Başkanı Sinan Bağlı, “Onların şehrimizde huzurlu bir tatil geçirmelerine yönelik her türlü tedbiri alıyoruz. İlimizin tanıtımına yönelik materyaller dağıtırken, caddelerimizi ışıklandırdık, çevre düzenlemesi ve temizliği yaptık. En önemlisi gelen misafirlerimize iki gün boyunca sıcak çorba ikramında bulunduk. Zabıtanın da bu süre içinde denetimleri arttırıldı. Esnafımızdan ve halkımızdan misafirlerimize karşı duyarlılıklarını arttırmalarını istiyoruz.” dedi. (İLKHA)