İran heyetinden Genel Sekreter Yalçın’a ziyaret…

İranlı işadamları ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla geldikleri Van’da, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’ı ziyaret etti.

VAN 5.01.2018 10:36:21 0
İran heyetinden Genel Sekreter Yalçın’a ziyaret…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Türkiye-İran arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bir grup İranlı iş adamı Van’a geldi. Van Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden İş adamları, Van ve İran’ın Khoy şehirleri arasında yapılacak olan ticaretler hakkında görüşmelerde bulundu.

   Yapılan görüşmelerin ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Vanlı iş adamları Mustafa Özbey, İsmail Serhat Başar, İranlı iş adamları Seyid Muhammed Seyyidi, Ebrahim Ahngari, Alireza Fathi, Seyedfatah Kabir ve Aliakbar Chitsaz Van Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Mustafa Yalçın İranlı heyeti makamında kabul ederek belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

    Heyet adına konuşan Seyid Muhammed Seyyidi, ziyaretlerinin ana hedefi iki kent arasındaki ticaret hacmini büyütmek olduğunu söyledi.

   Seyyidi, “Van’da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Cadde ve sokaklarda vatandaşlarımızı görmek bizi oldukça mutlu ediyor. Aynı şekilde bizde şehrimizde sizleri görmekten memnun oluruz. Ve bu ticari ilişkiler en üst seviyeye çıkar. İnşallah Kapıköy ve Khoy arasındaki 67 kilometrelik yolda en kısa zamanda biterek vatandaşların daha konforlu ve güvenli seyahat etmelerini sağlarız” dedi.

    Yapılan ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını belirten Genel Sekreter Mustafa Yalçın ise “İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye arasındaki dostluk oldukça iyi derecededir. Bu dostluktan ve ticari ilişkilerden dolayı ilimizi geçen yıl içinde birçok İranlı turist ziyaret etti. İranlı turistlerin kenti tercih etmelerinden esnaf ve vatandaşlarımız çok mutlu. Biz bu ticari hacmin farkındayız. İnşallah karşılıklı çabalarla da bu ilişkileri çok ileri seviyelere çıkartacağız. Yol konusunun ise kısa zamanda Büyükşehir Belediyesi olarak çözmeye hazırız” diye konuştu.