İpekyolu'ndaki okullar yeşile doyacak

İpekyolu Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Çevre Koruma Müdürlüğü koordinasyonunda “Yeşil Okul Projesi” kapsamında okullarda fidan dikimine başladı.

VAN 13.04.2018 15:40:17 0
İpekyolu
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Fidan Dikim Şenliği, İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ve İlçe protokolünün katılımı ile Atatürk Anadolu Lisesi’nde başladı.

    Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Fidan Dikim Şenliği’nde 250 gülfidanı, alev çatısı, kartopu, akasya ve 100 meyve ağacının fidanları dikildi. Oldukça renkli geçen etkinlikler diğer okullarda da devam edecektir.

   İpekyolu Belediyesi, çocuklara meyvecilik kültürünü ve ağaç sevgisini aşılamak için yürütülen proje kapsamında alana uygun olan tüm okul bahçelerinde mini “hobi bahçeleri” kurulacak olup bu çalışma ile meyvecilik kültürünün küçük yaşta kazandırılması çocuklara meyve yetiştiriciliğinin öğretilmesi ve çevrenin yeşillendirmesini hedefliyor ve toplamda İpekyolu’nda 15 bin meyve fidanını toprakla buluşturmayı planlıyor.

   Ayrıca “Yeşil Okul Projesi” kapsamında okullarda, çevre eğitimleri, sıfır atık uygulamasına geçiş, geri dönüşüm çalışmaları, çevre temizliği, hayvan sevgisi, ağaçlandırma faaliyetleri ve çevreci yarışmaların düzenleneceği belirtildi.

   Fidan dikiminin ardından okulu gezen İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk öğretmen ve öğrencilerle sohbet ederek dilek, şikayet ve önerilerini dinledi,fikir alışverişinde bulundu.

   Okulun anı defterine de yazı yazan  Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk' e  okul idaresi tarafından hediye takdim edildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi