İpekyolu’nda üç yeni sera açıldı

İpekyolu Belediyesi, şehrimize soluk aldıran, estetik değer katan parkların en önemli unsurlarından olan çiçekleri, kendi bünyesinde yetiştirmek amacıyla 3 yeni seranın açılışını yaptı.

VAN 17.04.2018 17:29:30 0
İpekyolu’nda üç yeni sera açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Park Bahçeler Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yapılan seralarda üretilen çiçekler, başta parklar olmak üzere ilçenin muhtelif yerlerinde kullanılarak çehreyi renklendirecek.

   Daha önce diğer illerden alınan ancak şimdi İpekyolu Belediyesi seralarında yetişen çiçekler, Van’a verdiği estetik görünümün yanı sıra, kent ekonomisine de katkı sağlayacak.

   Açılış töreninde bir konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İpekyolu’nun merkez ilçe olması sebebiyle yeşile ve soluk alma alanlarına çok ihtiyacı olduğunu belirterek, bin metrekarelik alan üzerinde 3 ayrı blok olarak inşa edilen seralarda yetişecek bitkilerin kente sağlıklı bir hava ve estetik görünüm kazandıracağını belirtti.

   Öztürk ayrıca, ilçe genelindeki park hamlelerinin bundan böyle de devam edeceğini belirterek, çok amaçlı olarak planlanan parkların, her yaş grubunun ihtiyaçlarına uygun olarak hayata geçirileceğini vurguladı.