İpekyolu'nda proje atağı

Van İpekyolu ilçe Belediyesi, uygulamaya sokmayı planladığı 12 proje için yarışma düzenliyor. En iyi projelerin ödüllendirileceği yarışma ise, Mimarlık Haftası'nda başlatılacak. İpekyolu Belediyesi'nin Ekim ayı 2'inci Meclis Toplant

VAN 9.10.2015 09:24:50 0
İpekyolu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Haber: Adil HARMANCI

ÖDÜLLÜ YARIŞMA DÜZENLENECEK

Keser, projelerle ilgili yarışma düzenleneceğini ve bunun için de üniversiteden uzman üyelerin ve mühendislerin yer aldığı bir jüri oluşturulacağını söyledi.

En iyi projenin ödülle değerlendirileceğini ifade eden Keser, uygulamaya değer görülen projelere de mansiyon ödülü verileceğini belirtti.

Keser, yarışmanın da Mimarlık Haftası'nda başlatılacağını belirterek, "Bu vesileyle mimarlık haftasını da kutluyorum" dedi.

TARİHİ KENTE KATKI

Projelerle ilgili amaçlarını da açıklayan Keser, "Amacımız birçok medeniyete başkentlik etmiş olan Van'a mütevazi de olsa bazı projeler kazandırmaktır. Bazı projelerimizi şimdiye kadar tamamladık, bu projelerimizi de yarışmayla gerçekleştireceğiz. Bunu ulusal çapta yapmak istiyoruz. Yarışma herkese açık olacak. Ülke çapında katılım sağlanabilir. Çünkü en iyi projeyi uygulayacağız. Bunun için de en deneyimli mühendisleri bu yarışmaya katmayı düşünüyoruz" diye kaydetti.

Konuşmanın ardından projeler sinevizyonla tanıtıldı.

PROJELER:

Belediyenin 2016 programı çerçevesinde uygulamayı planladığı projeler ise, şunlar:

1- Belediye Hizmet Binası
2- Kadın Yaşam Alanı
3- Kadın Öğrenci Yurdu
4- Anfi Tiyatro Projesi
5- Üstü Kapalı Semt Pazarı
6- Halk Ekmek Fırını
7- Kent Kütüphanesi
8- Engelsiz Yaşam Merkezi
9- Kent Terası-Seyir Tepesi
10- Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi
11- Erek Dağı Eteklerine 50 Bin Büyük Çam Ağacı 
12- Mesleki Eğitim Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı