İpekyolu'nda Dünya Engelliler Günü bambaşkaydı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, İpekyolu Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi’nde düzenlenen muhteşem bir program ile kutlandı.

VAN 3.12.2018 17:58:18 0
İpekyolu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’ün ev sahipliğinde, Van Vali Vekili Sinan Aslan, İl Jandarma Komutanı Yarbay Aydın Eroğlu, İlçe Muhtarları, STK'lar, aileler ve vatandaşlarımızın katıldığı programda, Engelsiz Yaşam Akademisi kursiyerlerinin yaptığı gösteri ve şovlar izleyicilerden büyük beğeni topladı.
 
 
           Programda bir konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, nüfusumuzun azımsanmayacak bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkarak, sağlıklı politikalar ve kalıcı çözümler üretilmesi ve onların yaşama sevincini yitirmeden, mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba gösterdiklerini belirterek “2017 yılı Temmuz ayında faaliyete geçirdiğimiz Engelsiz Yaşam Akademimizden bugüne kadar toplamda 1500, halen de 35 farklı branş ve hizmet alanında 520 engelli birey faydalanıyor. Ayrıca Mayıs 2018’de belediyemiz ana hizmet binasında açtığımız Engelsiz Kafemizde istihdam edilen 16 engelli birey,  üretimden servise kadar her aşamada sorumluluk alarak kişisel gelişimlerini sürdürmektedirler” dedi.
 
 
      Tamamı engelli kursiyerlerce yapılan ve Şiir, Dans, Müzik Tiyatro etkinliklerinin yer aldığı program sıra gecesi ile sona erdi.