İPEKYOLU'NDA 90 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Van'ın İpekyolu ilçesinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte 90 bin öğrenci ders başı yaptı.

VAN 18.09.2017 18:45:48 0
İPEKYOLU
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu Kaymakamlığı ve belediyesi eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle, Kerim Tuncer İlk ve Orta Okulu’nda etkinlik düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda tekvando gösterisi sergilendi, şiirler okundu. Öğrenciler adına yapılan konuşmadan sonra 4’üncü sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine ‘okula hoş geldiniz’ diyerek çiçek verdi.

Okul Müdürü Mehmet Reşit Kavalı'nın kısa açılış konuşmasının ardından İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, bir konuşma yaptı.
Eğitimin bir toplumu, bir devletin geleceğini tayin eden,  gelecekte nerede olacağını belli eden, bir ülkenin ve toplumun en önemli unsuru olduğunu vurgulayan Öztürk, “Bizlerde gerek devletimiz olarak,  gerek hükümetimiz olarak ve gerekse Van üzerinde valilik, İpekyolu Kaymakamlığı ve belediyesi olarak eğitimle ilgili her türlü çalışmaya, projeye destek verdik. İnanıyoruz ki eğitim bir toplumu, bir bireyi geleceğe yönelik olumlu bir şekilde değiştiren, geleceğe hazırlayan en önemli etkendir. Çocuklarımızın almış olduğu iyi bir eğitimle geleceğe bakması, özgüvenli ve çevreye duyarlı, kurallara duyarlı olması, milli ve manevi değerlere sahip olması önemli. En önemlisi de iyi bir insan olması ve dolayısıyla bu özelliklere sahip olan çocuklarımızın ülke adına güzel bir katma değer üretmesi önemli olduğu için önce eğitim dedik.” ifadelerini kullandı.

Çok kısa bir sürede İpekyolu Kaymakamlığı ve belediyesi olarak eğitimle ilgili birçok projeyi başlattıklarını dile getiren Öztürk, “Bu kapsamda birçok proje devam ediyor. Göreve başlar, başlamaz İpekyolu Belediyesi olarak ilk işimiz 60 bin öğrencimize gerçeğe yakın TEOG sınavını yapmak olmuştu. Burada 60 bin sayısı önemli bir sayıdır. Çünkü 81 ilimizde 60 bin sayısını geçmeyen ilimiz mevcuttur. Fakat bizim 90 bine yaklaşan öğrencimiz var. Bunlarla alakalı çalışmaları önemsiyorum.

Belediye olarak gerek okullarımızın temizliği, gerek okullarımızın yıkanması, gerek okullarımıza çocuk parklarının yapılması, tiyatro, sinema, İstanbul, Çanakkale gezisi gibi birçok çalışmaya imza attık.” dedi.
Konuşma esnasında, yer tahsis edildiği takdirde Z-Kütüphanesi sözü veren Öztürk, kütüphanenin okula hayırlı olmasını diledi. 
Öğrenciler tarafından plaket sunulduktan sonra okul zilini çalan Öztürk, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Son olarak öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtan Öztürk, okuldan ayrıldı.

İPEKYOLU'NDA 90 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI