İpekyolu Belediyesi’nin sağlık çalışmaları…

Her gecen gün hizmet alanını genişleten İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünü açarak, ilçede süren sağlık sorunları çözüme kavuşturmayı hedefliyor. Sağlık İşleri Müdürü Elvan Gezici, İpekyolu ilçesinin bazı ill

VAN 27.01.2015 16:33:26 0
İpekyolu Belediyesi’nin sağlık çalışmaları…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Merkez İpekyolu Belediyesi, göreve başladığı günden itibaren bir taraftan halka hizmet götürme noktasında çalışmalarını aksatmamaya çalışırken, diğer taraftan da kurumsal kimliğini oturtmaya çalışıyor.
 
“PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ İÇİN UĞRAŞILIYOR”
Hizmet alanını her geçen gün büyüten İpekyolu Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğünü  açtı. İlçenin sağlık sorunlarına çözüm bulmak için çabalayacaklarını belirten  Sağlık İşleri Müdürü  Elvan Gezici, İpekyolu İlçesinin bazı illerden  büyük olduğuna dikkat çekerek, "İlçemizde her alanda olduğu gibi sağlık alanındaki problemler var. Devlet politikaları sonucu olarak oluşan göç  dalgasının en yoğun olduğu ilçelerden biridir. Göçle birlikte sağlıksız kentleşme, sosyal hizmetlerden yoksunluk, maddi yoksunluk vb. bir çok nedenden dolayı çok fazla sağlık problemi önümüze çıkıyor.Son yıllarda sağlık alanında çalışmalar olsa da çözüm bulma noktasında çok yetersiz kalmıştır.İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak kısa ve uzun vadeli iki ayrı çalışma programı hazırladık." diye konuştu. Gezici, baştan mahalle meclisleri, ilgili STKlar ve Büyükşehir Sağlık Daire Başkanlığıyla sürekli diyalog halinde halka hizmet götüreceklerini dile getirdi.  Sağlık politikalarında salt insan olmadığını belirten Gezici, "Aynı zamanda ekolojik belediyecilik anlayışıyla her türlü canlının yaşam hakkına saygı duymak ve kendi tabiatına uygun sağlıklı yaşamasını sağlamaktır." dedi.
 
Gezici, yapacakları çalışmaları sıraladı
Gezici, sağlık alanında başlıca yapacakları çalışmalarının, “İleri  sosyal hizmet çalışması olarak mobil sağlık hizmeti çalışmamız olacak ve bu çalışmayla mahallerimizde sağlık taramaları yapacağız.Halkın sağlığını ilgilendiren bütün alanları kapsayacak şekilde denetimlerimiz olacaktır.Gıda, Güzellik merkezleri,Toplu yaşam alanları vb. alanlara yönelik olacaktır.Bu denetimlerde mevzuat neyi gerektiriyorsa tavizsiz uygulanacaktır. Dere yatakları, Katı atık alanları, pis koku yayan alanların tespiti yapılıp resmi yazı ile ilgili makamlara ulaştıracak ve sonraki süreci yakından takip edeceğiz. Madde ve alkol bağımlılarına yönelik çalışmalarımız olacak,bunu çok önemsiyoruz, içinde bulunan ilgili bütün kurumlarla ortak çalışma yürüteceğiz. Personelimize yönelik sağlık taramalarımız olacak. Sokakta başı boş hayvanlara yönelik aşı çalışmalarımız olacak." şeklinde konuştu. Sağlık alanında yürütecekleri çalışmaların sadece bunlarla kalmayacağını da ekleyen Gezici, şuan proje aşamasında olan birçok çalışmanın bir bir hayata geçirerek halkla paylaşacaklarının kaydetti.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi