İpekyolu Belediyesi'nden 'Geri dönüşüm' seminerleri…

Van Merkez İpekyolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, okullarda ambalaj atıkların geri dönüşümü üzerine seminerler vermeye devam ediyor.

VAN 26.03.2015 17:40:54 0
İpekyolu Belediyesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
            Fevzi Geyik İlk Öğretim Okulu'nda düzenlenen geri dönüşüm seminerine İpekyolu Belediye Eşbaşkan yardımcıları Nermin Unat ve Halis Çakır, Temizlik İşleri Müdür Sidar Fırat, Okul yönetimi ve yüzlerce öğrenci katıldı. 

              Kürtçe konuşma yapan İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır, Ambalaj atıklarını geri dönüşümünün önemine değinerek, "Dünya her geçen gün kirlenmekte ve Eko Sistem bozulmaktadır. Belediyemizin başlatmış olduğu  ambalaj atıkların geri döşüm çalışması kapsamında VEGER tesisiyle anlaşmaya vardıklarını ve ardından da bu geri dönüşümün ne kadar önemli olduğu özerine farkındalık seminerleri vermeye başladık. İlk olarak özellikle okul müdürlerin katılımını sağladığımız bir geri dönüşüm semineri ve ardından siz değerli öğrencilerle seminerler vermeye başladık. Geleceğimiz siz değerli öğrencilerin çevre bilinciyle şekillenecektir. Daha güzel bir gelecek ve ekolojik bir dünya için çevreyi temiz tutmalıyız" diye konuştu. 
 
          "Tüketici toplum olmamalıyız"
          İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Nermin Unat ise "Kapitalist sisteminin bize dayattığı tüketici toplum anlayışından kopup üretici bir toplum olmalıyız. Sürekli tükettiğimizi rastgele doğaya atmamız kendi sonumuzu getirmek anlamına geliyor. Bu yüzden ambalaj atıkların geri dönüşümü için elimizden geleni yapmalıyız. En basit örnekle, eğer biz kitap ve defterleri kullanıp çöpe atarsak bizim yüzümüzden binlerce ağaç kesilebilir. Ancak çöpe atmak yerine kitap ve defterimizi geri dönüşüm kutularına atarsak ağaçların kesilmesine ve doğanın zarar görmesine gerek kalmayacaktır." dedi. 

                Yapılan konuşmaların ardından Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Mühendisi Şeref Sayın, öğrencilere geri dönüşüm üzerine seminer verdi. Sayın, seminerde öğrencilerin ambalaj atıklarının doğaya karışmadan geri dönüşümü slayt sunumuyla anlattı.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi