İPEKYOLU BELEDİYESİ’NDE CBS VE E-İMAR UYGULAMALARI FAALİYETE GEÇTİ

İpekyolu Belediyesi üç boyutlu kent bilgi sistemi ile büyük kolaylık sağlayan CBS ve E-İmar uygulamalarını faaliyete geçirdi.

VAN 15.09.2017 17:48:24 0
İPEKYOLU BELEDİYESİ’NDE CBS VE E-İMAR UYGULAMALARI FAALİYETE GEÇTİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Faaliyete geçen uygulama ile, en güncel 2011 2012 2014 yılı uydu fotoğrafları ve hassas arazi modeli ile şehrin sanal modelinde gezinti yapılabilecek, İpekyolu Belediyesinin yapmayı planladığı büyük projelere ulaşılabilecek, kentin sokaklarında sanal olarak dolaşılabilecek ve kentin gelişimi uydu görüntüsü üzerinden üç boyutlu olarak izlenebilecek, kent rehberi ile şehrin içindeki kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, okullar, sağlık tesisleri, eczaneler, emniyet birimleri, oteller, tarihi eserler vb. sorgulanabilecek.
Ayrıca, arama senaryolarında adres arama özelliği ile ilçe, mahalle, cadde, sokak bilgileri üç boyutlu harita üzerinde görülebilecek.
Bunların yanı sıra hayata geçirilen bu uygulamalar ile ruhsatı onaylanan yapıların koordinat ve ruhsat bilgilerine kolayca erişim yapılabilecek ve AYKOME kazı ruhsatlarına ruhsat onaylandığı tarih itibari ile erişebilinecek ve vatandaşlarımız e-imar sayesinde mahalle, ada, parsel bilgilerini girerek belediyeye gelmeye gerek duymadan bilgilendirme amaçlı imar durum belgesi alabileceklerdir.
İpekyolu Belediyesi gelişmiş teknolojiye ayak uydurarak daha kaliteli ve daha hızlı hizmet sunmak için şeffaf belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam edeceğini belirtti.
Vatandaşlarımız ilgili uygulamalara:
https://cbs.van.bel.tr/
https://harita.van.bel.tr/ipekyoluimar/ adreslerinden ulaşabilecektir.

İPEKYOLU BELEDİYESİ’NDE CBS VE E-İMAR UYGULAMALARI FAALİYETE GEÇTİ