İpekyolu Belediyesi, Rus Pazarı sokağı yeniliyor

İpekyolu Belediyesi, butik sokaklar projesine vatandaşların ve esnafın ihtiyaçları doğrultusunda bir yenisini daha ekliyor. Beşyol Mevkii’ndeki Rus Pazarı Sokağı baştan sona yenileniyor.

VAN 9.10.2018 10:57:10 0
İpekyolu Belediyesi, Rus Pazarı sokağı yeniliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Daha önce Kültür, Şemsiyeli, Kuş Kafesi, Geri Dönüşüm, Kahvaltıcılar ve Turizm, Çocuk Oyun Sokağı yeni konseptleri ile butik sokağa dönüştüren İpekyolu Belediyesi, bu kez de Vali Mithat Bey Mahallesi Leventoğlu Sokağı (Rus Pazarı Sokağı) yenileme projesine aldı.

     Kentin tanıtımında özel bir yeri olan Rus Pazarı’nı da içinde bulunduran Leventoğlu Sokağın yenilenme projesi kapsamında; ilk olarak tüm eskimiş malzemelerin ve zeminin komple sökümüne başlandı. Tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlanmış altyapı çalışmalarının ardından zemin iyileştirmesi, onun ardından da begonit taşlarla kaldırımlar yapılacaktır. Aydınlatma, estetik detaylar ve peyzaj çalışmaları sonrasında da projenin Ekim ayı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

         Yedi butik sokağın açılışını tamamlayıp vatandaşların kullanımına sunan İpekyolu Belediyesi, Rus Pazarı Sokağın yanı sıra Ercişli Emrah, Fistan ve Taraftar Sokağı projelerini de sürdürerek yıl sonuna kadar toplamda 11 butik sokağı vatandaşların hizmetine sunacak.

         Butik sokak projelerinden duydukları memnuniyeti dile getiren esnaf ve vatandaşlar ise, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ve emeği geçen çalışanlara teşekkür ederek, sokakların yenilenmesinin hem kendileri hem de yerli ve yabancı turistlerin rahatlıkla zaman geçirebilecekleri işlek noktalardan olacağını ifade ettiler.

istanbul jigolo