İpekyolu Belediyesi organik gübre kullanıyor

İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şimdi de yeşil alanlarında tamamen doğa dostu olan, organik solucan gübresi kullanımına geçti.

VAN 21.06.2017 11:58:54 0
İpekyolu Belediyesi organik gübre kullanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Çevreye ve doğaya karşı örnek projeleri ve uygulamaları ile tanınan İpekyolu Belediyesi, şimdi de tüm yeşil alanlarında katı ve sıvılaştırılmış, organik solucan gübresi kullanımına başladı.

    İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk'ün talimatları doğrultusunda Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yapılan ön tetkiklerin ardından, kimyasal gübreye karşı, tamamen organik olan solucan gübresi kullanımına başlandı.

   Organik çalışmaların yaygınlaşması ile beraber,  yeşil alanlardaki çiçekler, ağaçlar ve çimler daha sağlıklı bir görünüme kavuşacak. Çocukların kullanım alanlarında kimyasal ilaç ve gübrelerin kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkan Vekili Öztürk doğa ve insan dostu bu tür uygulamaların geliştirilerek süreceğini kaydetti.

    Yapılan açıklamada, solucan gübresi ile ilgili de bilgiler verilerek, söz konusu gübrenin, solucanların bitkisel ve hayvansal organik atıkları işlemesi sonucu meydana geldiği, hastalık yapıcı mikro florlar, parazit yumurtaları, ot tohumları ile ağır metaller içermeyen çevre dostu olan solucan gübresi, doğanın dengesini bozmayan, uygun ekolojilerde sentetik kimyasal girdi kullanmadan, sadece kültürel önlemler, biyolojik mücadele ve organik kaynaklı girdiler kullanılarak yapılan bir gübreleme şekli olduğu ifade edildi.