İpekyolu Belediyesi 15 projeyi hayata geçiriyor

Van merkez İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk, yıl içinde 15 adet projeyi ivedilikle hayata geçireceklerini söyledi.

VAN 30.03.2017 17:57:37 0
İpekyolu Belediyesi 15 projeyi hayata geçiriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın Edremit ilçesinde kentteki yerel ve ulusal basınla bir araya gelen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk, yıl içinde 15 adet projeyi ivedilikle hayata geçireceklerini söyledi.

İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Cemil Öztürk, sosyal belediyecilik anlamında üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek, projelerini günü birlik değil, sistematik olarak sürdüreceklerini söyledi.

Öztürk, “Biz sosyal belediyecilik anlamda Van’daki eksikliğin farkındayız. Bu eksikliği tamamlamak adına start verdik. Bazı sosyal projeler günü birlik değil sistematik olarak devam edecektir. Engelliler gününde yaptığımız etkinlikler, kadınlar gününde yaptığımız etkinlikler gibi etkinlikleri sade o haftaya ya da güne göre yapmayacağız. Yapacağımız etkinlikleri uzun süreli olarak yapacağız.” dedi.

Özellikle engelliler için yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler veren Öztürk, “Engelsiz Hayat Akademisi adı altında engelliler merkezi kuracağız. Bunun için İpekyolu’nda bir fotoğrafı da çekildi. Bu anlamda kurslar ve psikolojik destekler vereceğiz. Evden çıkaramayacağımız engellilerimiz var. Bunlar içinde evde çalışmalar yapacağız. Down Sendromu ile alakalı bir etkinlik düzenledik. Biz bir etkinlik yaptık ancak bunu bu şekilde devam ettirmeyeceğiz. Bunun dışında örnek olarak down sendromu olan çocuklarımız ve insanlarımız için koro ekipleri ya da halk oyunları ekipleri kuracağız. Yaptığımız etkinliklerden çok engelli ya da down sendromu olan çocukları işin içine kayacağız ve bu etkinlikleri onlar yapacak. Amcamız o süreci sadece o günde bırakmak değil. Onları bir yerden alıp başka yerlere getireceğiz.” diye konuştu.

Belli spor dallarında elde edilen başarıları sürekli desteklediklerini söyleyen Öztürk, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu çalışmaları 1 yıllık sürece yaymak istiyoruz. Bir yıl içerisinde yaptığımız çalışmalar ile çocukları, gençleri ve insanları daha iyi yerlere getirmek istiyoruz. Dışarıya giden çocuklarımızın şehir dışındaki tüm giderlerini biz belediye olarak karşılıyoruz. Bunlar rutin olarak sürekli yapmış olduğumuz desteklerdir. Bu çalışmayla da elde ettikleri başarıları destekliyoruz. Yakın zamanda başarılı sporcularımıza malzeme destekleri de vereceğiz. Sizler de bu çalışmaları yakın zamanda çok iyi bir şekilde göreceksiniz.”

Öztürk, yıl içinde yapacakları 15 projeyi şöyle sıraladı: "Engelsiz Yaşam Akademisi, Kent Park Projesi, Şehir Parkı Projesi, Hamıneli Pazarı Projesi, Esenler Yaşam Merkezi Projesi, Sanat Meydanı, Aktivasyon ve Sosyal Yaşam Merkezi, Van Evleri Projesi, İpekyolu Yaşam Merkezi, Kevenli Yaşam Merkezi, Seyir Tepesi Projesi, Erçek Yaşam Merkezi, Spor Salonları Projesi, Muhtar Ofisleri Projesi, Semt Pazarı Projesi"  (Yılmaz Sönmez- İLKHA)