İnsanlık için kara senaryo: Yapay zekâ

İçinde bulunduğumuz yüzyılda artan teknolojik imkânlar ve gelişime açık yazılımlar sayesinde yapay zekâya sahip robotik sistemler ile hiç olmadığımız kadar iç içeyiz.

VAN 1.08.2017 10:07:07 0
İnsanlık için kara senaryo: Yapay zekâ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Geliştirilen son teknolojiler ile birlikte; robotik araçları gündelik hayatımızda sık sık görmeye başladık. 

Robotlar ve yapay zekâya sistemlerin bu kadar hızlı gelişmesi ve insanların robotik sistemlere bu kadar ilgi göstermesi bilim insanlarının, insanlığın geleceği hakkında endişelenmesine neden oldu. Konuyla ilgili konuşan bulunan Bilişim Hukuku Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aykut Akın, günümüzde teknoloji, otomotiv, sanayi ve savunma gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin Ar-Ge bölümlerinin yapay zekâya çok yüksek miktarlarda bütçe ayırdıklarının altını çizdi. 

İnsansı robot FEDOR testi geçti!

Yapay zekânın çok kullanılmaya başlanmasının insansı robotların üretilmesine de olanak tanıdığına dikkati çeken Akın, “Üretilen bu robotlar bir insanın tüm hareket kabiliyetlerine sahip. Rus şirketler Android Technics ve Advanced Rsearch Fund’un tasarladığı ve ilk prototipini ürettikleri yapay zekâya sahip insansı robot FEDOR, yapılan testleri tamamladı. 
Bu testlerde; FEDOR, verilen iki silah ile hedefleri yüksek bir başarı ile imha edebilmektedir. Benzer şekilde, Google tarafından satın alınan Boston Dynamics ise daha çok yük taşıma ve bilgi toplama gibi geri hizmet sınıflarında akıllı robotlar üretmekte. 
Yapay zekânın bu hızda ilerlemesi birçok bilim insanını tedirgin eti. Öngörülere göre; kendi kendine öğrenme yeteneği bulunan bir sistem hatasız bir şekilde evrimleşerek kendini üreten varlığı, insanlığı yok edebilir” diye konuştu.

DİRİLİŞ POSTASI