''İnsanları dinden uzaklaştırmak için projeler üretiyorlar''

HÜDA PAR'ın desteklediği Van bağımsız milletvekili adayı Mehmet Mehdi Oğuz, gençlerin ateist olarak yetiştirildiğine dikkat çekerek 'İnsanları dinden uzaklaştırmak için projeler üretiyorlar' dedi.

VAN 24.05.2015 15:51:51 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van bağımsız milletvekili adayı Mehmet Mehdi Oğuz, Edremit ilçesine bağlı Köprüler (Qêm) köyünü ziyaret etti. Oğuz, Van'da gençlerin ateist olarak yetiştirildiğine vurgu yaparak "İnsanları dinden uzaklaştırmak için projeler üretiyorlar." ifadelerini kullandı.

Oğuz, HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle Edremit ilçesine bağlı Köprüler (Qêm) köyünü ziyaret etti.

Burada köylülere hitap eden Oğuz, Hür Adayların İslami ve insani değerleri taşıdığını ifade ederek meclise girmeleri halinde halkın huzur ve refahı için ciddi önerilerinin olacağını ifade etti. Köy halkıyla sohbet eden Oğuz, 7 Haziran’daki seçimde halktan destek ve dua talebinde bulundu.

"Bu yolda yaklaşık yüz bin ailenin kapısını çaldık"

Parti programlarını ve çalışmalarını her yere ulaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Oğuz, "Yıllardır oy verip seçtiğimiz kişilerin bölgemizde uygulamış oldukları siyasi anlayış, giderek Müslümanların etkisinden çıkıp zemin kaybettirdi. Biz de bu boşluğun doldurulabileceğini idrak edip bu yola girdik. Bu yolda yaklaşık yüz bin ailenin kapısını çaldık. On binlerce kardeşimizin evine misafir olduk. Hür Dava Partisinin niçin gerekli olduğunu ve HÜDA PAR'ın temsil ettiği değerlerin ne anlama geldiğini anlattık." şeklinde konuştu.

"İslam davasında bir araya gelmezsek başka partiler sizi koruyamaz"

Köy halkına hitap eden Oğuz, "Geçen seçim döneminde özellikle şunu vurguladık; bizler İslam davasında bir araya gelmezsek başka partiler sizi koruyamaz." dedi.

İslam davasını yürütebilmek için menfaatin gözden çıkarılması gerektiğinin altını çizen Oğuz, "Allah'ın emrettiği şekilde bu memlekette yaşayalım. Yarın Allah'ın huzuruna gittiğimiz zaman bir umutla gidelim. İslam medeniyeti bu memleketi şekillendirsin diyorsak, bugün bizim her şeyimizle hiçbir menfaat beklemeden bu davanın etrafında bir araya gelmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Van'da gençler ciddi anlamda ateist olarak yetiştiriliyor"

Van'da gençliğin kötüye gittiğini vurgulayan Oğuz, "İslam ve bütün semai dinler beş şeyi güvence altına alıyor. Bu beş şeyin korunması konusunda Allah’u Teâlâ emir veriyor. Bu beş şey; din, can mal, akıl ve nesildir. İslam bunları güvence altına alırken; dinimiz, canımız, malımız, aklımız ve neslimiz şu an tehlike altındadır. Her gün insanları dinden uzaklaştırmak için projeler üretiyorlar. Şu an Van'da gençler ciddi anlamda ateist olarak yetiştiriliyor. Biz Kutlu Doğum CD'si dağıtırken bazı mahallelerde bu gençlerle karşılaşıyoruz. Onları Kutlu Doğum programına davet ederken bize; 'Hocam, biz bunalımdayız. Bizi bir yerlere götürüyorlar haşa Allah yok diyorlar. Allah rızası için elimizi bırakmayın' diyorlar. Biz bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demiyoruz. Bakın büyük bir yangın var bu yangının içerisinde din, can, mal, akıl ve nesil yanıyor." dedi.   (İLKHA)