İnşaat işçisi Öztopçu dördüncü kitabını basmaya hazırlanıyor

İnşaat işçiliği yaparak evini geçindiren, uzun yıllardır şiirle uğraşan ve üç şiir kitabı olan Şair Muhsin Öztopçu, dördüncü kitabını yayına hazırlıyor. Çaldıranlı Şair Öztopçu, kitap basımı konusunda kurumların kendisin

VAN 23.05.2017 11:03:45 0
İnşaat işçisi Öztopçu dördüncü kitabını basmaya hazırlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'ın Çaldıran İlçesi'nde yaşayan ve küçük yaşlardan itibaren şiirle uğraşan Muhsin Öztopçu, inşaat işçisi bir şair olarak biliniyor. Gazetemizi ziyaret ederek şiir kitapları ve önümüzdeki süreçte çıkaracağı dördüncü kitapla ilgili bilgi veren Muhsin Öztopçu, yeni yayınlayacağı kitap konusunda kurumların kendisine yardımcı olmasını bekliyor.
   1966 yılında Çaldıran'ın Han Köyü'nde doğduğunu belirten Öztopçu, ilk ve ortaokulu doğduğu ilçede, liseyi ise Erciş'te okuduğunu ifade ederek, uzun yıllardır şiirle ilgilendiğini belirtiyor.
   Evli olduğunu ve inşaatlarda çalışarak hayatını idame ettirdiğini anlatan Öztopçu, "Tarihe, sanata ve edebiyata yoğun bir ilgim vardı. Askerlikte şiir yazmaya başladım. İlk kitabım Gönülden Dile Dökülen Dizeler, ikinci kitabım Bağım Şen Değil Ötmüyor Bülbülüm, üçüncü kitabım ise Zelal adlı Kürtçe kitap. Benim asıl mesleğim inşaat işçiliğidir. Duvar işi yapıyorum" ifadelerini kullandı.
Van'da çeşitli kültür sanat etkinliklerine katıldığını söyleyen Şair Muhsin Öztopçu, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Şairler ve Yazarlar Öğrencilerle Buluşuyor' projesi kapsamında okullarda öğrencilerle bir araya geldiğini belirtti.
   Şiir yazmasının zaman zaman garip karşılandığını belirten Öztopçu, "Ben yaklaşık 20 yıl boyunca gizli gizli şiir yazdım. Ben şair olacağımı söylediğimde bana gülenler oluyordu. Şiir yazdığımı gizliyordum. Ama daha sonra bu tabuyu yıktım" dedi.
Dördüncü kitap çalışması olduğunu belirten Öztopçu, "Bu kitabım şiir kitabı olmayacak. Müslüman coğrafyasında niçin böyle sıkıntılar ve savaşlar var, bunları dile getirmek istiyorum. Bir kitap basmak, en az 3-4 bin TL'ye mal olduğu için, kurumlardan destek bekliyorum. Aslında bugüne dek çok kitap basabilirdim. Ama maddi destek olmalı" diye konuştu.
   İnsanlara faydalı olmak için yazdığını anlatan Öztopçu, "Kitap yazmak ilham işidir. İlham geldiğinde yazıyorum. Ben kitaplarımda sürekli Allah'ı ve Peygamberi anlatıyorum. Doğayı anlatıyorum. Zaten Aristo'dan bugüne kimse şiire tam bir tanım getirememiştir. Ben bugün şiirimde bir ağacı, dağı, yaprağı anlatıyorsam, Allah'ın azametini anlatıyorum. Şiirlerimde maneviyat yönü ağır basıyor. Şiirlerimde serbest ölçü kullanıyorum, ama kafiyeli yazıyorum. Genel konuları işliyorum. Zor cümleler kullanmamaya çalışıyorum. Anlaşılır bir dil kullanıyorum" ifadelerini kullandı.