İnan; “Van'ı fuarda marka il yapmak istiyoruz”

Van'da 2017 yılının sonlarına doğru yeni bir fuar organizasyon firması kuruldu. Piyasaya hızlı girmek isteyen firma, bu yıl iddialı fuarlar gerçekleştirmek amacında. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Faysal İnan'ın yaptığı New Fuarcıl?

VAN 26.03.2018 09:52:35 0
İnan; “Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

2017 yılının sonunda yetki belgesini alan New Fuarcılık ve Organizasyon, Ajans Asya Fuarcılığın ardından Van'ın ikinci fuar organizasyon firması oldu. Bu duruma ilişkin görüşlerini dile getiren New Fuarcılık ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Faysal İnan; “Fuarcılık geniş bir yelpazede yapılmaya başlandı. Van da büyükşehir ve tek fuar organizasyonunun yetmeyeceği düşüncesiyle bizler de Van'ın ekonomisine katma değer katabilmek adına yola çıktık. İnşallah Van'ın adına yakışır fuar organizasyonları gerçekleştireceğiz. Bu iddia ile yola çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“MİSYON VE VİZYONUMUZ”
New İpekyolu Fuarcılık olarak misyon ve vizyonlarına ilişkin de bilgi aktaran İnan, şöyle konuştu; “Misyonumuz; sürekli kendini yenileyen, amatör ruhunu yitirmeyen ama profesyonellikten ödün vermeyen ve başarının bir sınırı olmadığını düşünen anlayışımızla Fuarcılık sektöründeki yerimizi almaktır. Vizyonumuz ise; yeniliklere açık, ileriyi görebilen, geniş bir tabanın beklentilerini karşılayabilecek hedefleri olan, sürekli büyümeyi ilke edinen, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katma değer ve istihdam sağlamayı amaç edinen, Türkiye'deki ilk üç firmadan biri olmaktır.”

 

YAPILACAK FUARLAR
Bu yıl New Fuarcılık ve Organizasyon olarak yapacakları fuarları da açıklayan İnan, ilk fuarlarının “Evlilik ve Hediyelik Eşya Fuar”ı olduğunu söyledi. İnan, şöyle devam etti; “Bu yıl ikisi Van'da biri de Tatvan'da olmak üzere üç fuar yapmayı hedefliyoruz. Bunlardan ilki 19 - 22 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Evlilik ve Hediyelik Eşya Fuarıdır. Bu yıl Van'da ilk kez gerçekleştirilecek olan EV'lilik Fuarı evlenecek çiftlere yol gösterici olarak davetiyeden düğün salonuna, gelinlikten beyaz eşyaya, damatlıktan mobilyaya kadar yirmi beş farklı iş kolunu bir araya getirmeyi hedefliyor. Evlenecek çiftlerin ihtiyaçlarının tamamına ulaşabilecekleri, güvenli, huzurlu alış veriş yapabilecekleri, zengin ürün yelpazesinin bulunacağı ve indirimli fırsatlardan yararlanabilecekleri bir platformda firmalarla tüketiciyi buluşturmak istiyoruz. İnsan hayatının dönüm noktalarından olan evlilikten önceki alışveriş çok büyük önem arz etmektedir. Bir hayat boyu birbirlerinin yanında olmaya söz veren bu çiftlere destek olmak ve istedikleri ürünlere erişim sağlamalarını kolaylaştırmak için değerli esnafımızı bu fuarda bir araya getiriyoruz. Fuar süresince en iyi markaları bir arada bulacak olan tüketiciler fiyat analizi yapabilecek, birçok ürünü aynı anda görüp beğenisine uygun olanı seçebilecek, gelişen teknolojiyle beraber ürün değişimini gözlemleyebilecek ve son modayı takip edebilecektir. Amacımız, evlenecek olan çiftler ve evini yenileyecek olan tüketiciler ile bunların ihtiyaçlarını karşılayacak olan esnafımızın her yıl buluşacakları bir ortam sağlayarak hem yeni çiftlerin zor ve mutlu zamanlarında yanlarında olarak işlerini kolaylaştırmak hem de esnafımıza toplu olarak tüketicinin ulaşmasını sağlayıp kente de ekonomik katkı sunmaktır. Nihai hedefimiz ise, Van Gölü havzasındaki iller ile civar illerin yüzünü Van'a döndürmektir. Bu fuarın bilinirliliğini arttırarak herkeste Nisan ayında Van'da evlilik fuarına uğramadan alış-veriş yapmayın algısını oluşturmaktır.”

 

“1. BÖLGESEL KALKINMA FUARI”
Van ve ülke genelinde ilk olacak bir fuarı da gerçekleştireceklerini belirten New Fuarcılık ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Faysal İnan, “Yine Van'da 11-14 Ekim 2018 tarihleri arasında yapacağımız 1. Bölgesel Kalkınma Fuarı sadece Van'da değil Türkiye'de de ilk olma özelliğine sahiptir. Bu fuarla da amacımız bölgeler arası gelişmişlik farkını konu edinmektir. Biliyorsunuz; Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 23 il cazibe merkezi ilan edildi. Biz de bu fuarla bu bölgelere yapılacak olan yatırımları işlemek ve dev şirketlerin buraya bakış açılarını değiştirmek amacındayız.” ifadelerini kullandı.

 

“TATVAN DOĞUANADOLU FUARI”
Bu yıl Tatvan'daki fuarı da New Fuarcılık ve Organizasyon – Ajans Asya Fuarcılık işbirliğinde yapmayı planladıklarını aktaran İnan; “01-10 Temmuz arasında yapacağımız Tatvan Doğu Anadolu Fuarı her yıl yapılmaktadır. Ancak bu yıl 50. yıla özel bir fuar düzenleyeceğiz. Bu fuar bir genel fuar olma hasebiyle tüm sektörleri bünyesinde barındıracaktır. Her gece konserlerin ve çeşitli etkinlilerin yapılacağı fuara Türkiye'nin çeşitli illerinden katılım sağlayacağız.” dedi.

 

“FUARLARLA HEDEFİMİZ”
İnan, bir kez daha fuarlarla hedeflerinin ne olduğunu açıklayarak, sözlerini şu cümlelerle tamamladı; “Bildiğiniz üzere Van hali hazırda yapılan fuarların yanında yeni fuarların da yapılacağı potansiyele sahip bir şehirdir. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirip fuarcılık sektörüne yeni bir soluk getirmek istiyoruz. Yapacağımız fuarlarla hedefimiz Van'ı fuarcılık liginde bir üst lige taşımaktır. Türkiye'de ses getirecek fuarlar düzenleyerek Van'ın bilinirliğini arttırmak, diğer bölgelerin ve yatırımcıların Van'a yüzünü dönmelerini sağlayarak yatırımların artmasını sağlamaya çalışmaktır.” Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi