İMAM HATİP LİSELERİNDEN KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ve Van Milli Eğitim Müdürlüğü’nde destek verdiği ‘kardeşlik’ projesi kapsamında, Van Filistin Vakfı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip

VAN 28.11.2016 16:06:57 0
İMAM HATİP LİSELERİNDEN KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘kardeşlik’ projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan 17 okula İstanbul’un Üsküdar ilçesinden 17 okul kardeş okul olarak belirlendi.
Proje kapsamında Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden bir heyet proje doğrultusunda kentegelerek, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini, ardından okul ziyaretlerinde bulundular. 
İstanbul’dan Van’a gelen heyet İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ile Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin’i makamında ziyaret ederek, proje ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.
Heyet, daha sonra kardeş okul olarak belirlenen Filistin Vakfı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ve T.O.B.B. İmam Hatip Ortaokulu ziyaret ederek, Van’dan ayrıldı.
Projeyle ilgili bilgi veren Van Filistin Vakfı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gülseren Erden, projenin ileriki zamanlarında kardeş okullar arasında öğrenci ziyaretlerinin gerçekleşeceğini dile getirdi.
Erden, “İki okul öğlencisinin birbirine yazdıkları mektuplar, öğrencilere ulaştırıldı. Misafir heyet daha sonra‘Kardeşlik Projesi’ ile ülkemizin farklı coğrafyalarından aynı kulvarda eğitim veren okullar arasında kurulacaktır.Kardeşlik köprüleriyle eğitim-öğretim faaliyetlerinde bilgi beceri ve tecrübe paylaşımları gerçekleşirken aynı zamanda aynı ülkü etrafında birleşen gençlerin, birbirlerini tanıma, anlama birlik ve beraberlik duygularının pekişmesi hedeflenmektedir. Projenin ileriki safhalarında, kardeş okullar arasında öğrenci ziyaretleri gerçekleşecektir.” şeklinde konuştu. 
İMAM HATİP LİSELERİNDEN KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
Yılmaz Sönmez-Yunus Tuğrul/Van Olay