İlkin Uyuşturucunun gençlere sirayetinin kökenini açıklayalım;

Şimdi ise meseleye ilişkin sahih çözümü ortaya koyalım inşallah.

VAN 30.09.2014 12:02:05 0
İlkin Uyuşturucunun gençlere sirayetinin kökenini açıklayalım;
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Uyuşturucu İle İfsat Edilen Neslin İslam İle İnşası

Uyuşturucu yüzünden Türkiye de yaşamını yitiren gençlerin hazin sonları Neslin nasıl bir tehlikede olduğunu ortaya koyuyor. Buna birde yapılan araştırmalar ve istatistikler eklenince durum tam içler acısı bir hale dönüşüyor.

Uyuşturucu ticaretinde Transit Geçiş konumundaki Türkiye de neslin böyle bir tehlike karşısında acizliği ve uyuşturucuya yenik düşmesi aslında gençlerin ne kadar İslam’dan uzaklaştırıldığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Genel de Türkiye’nin tüm illerindeki Özel de ise bölgemizdeki gençlerin kurtuluşu noktasında uykularımızı bölmemiz gerektiği düşüncesi oluştu bende buna binaen böyle bir konuyu kaleme alma ihtiyacı duydum.

İlkin Uyuşturucunun gençlere sirayetinin kökenini açıklayalım;

*Bir kere den bir şey olmaz: Aslında gençler şunu bilmelidirler ki kendilerine uyuşturucuyu veren arkadaşları da bir kere den bir şey olmaz düşüncesinin kurbanlarıdır. Ayrıca unutulmamalıdır ki her kötü alışkanlık ilk deneyimle başlar.

*Ruhsal Çöküntü:  Gençlerin ergenlik dönemi diye adlandırılan döneme geldiklerinde psikolojikmen bir çöküntüye uğradıkları görülmektedir. Gençlerin genellikle bu dönemlerinde uyuşturucuya meylettiklerini fark ediyoruz, işte bu aşamada ebeveynlerin görevleri gençlerin geçiş dönemi diye adlandırılan bu dönemlerini İslam ile geçirmelerini sağlamaktır.

*Çevreden Etkilenme: Uyuşturucu kullanan gençlerin hemen hemen hepsi arkadaş çevrelerinden etkilenmektedirler öyle ki uyuşturucu ile ilk tanışma muhakkak suretle arkadaşlar sayesinde olmuştur genellikle de arkadaşın ikramı ile başlanılmıştır.

Aslında hem ikram edilen hem de ikram edenin kurtuluşu noktasında sahih çözümler ortaya konulmalıdır.

Gençliğin durumu böyle iken devlet kendince çözüm üretmeye çalışıyor ama ne gariptir ki gün geçtikçe uyuşturucu kullanımı artıyor ve sundukları çözümler başarısız oluyor.

Sistemin gençleri korumadaki fasid politikasına değinecek olursak şöyle ki;

Ticareti çok rahat bir şekilde yapılan ve adeta her köşe başında satılan uyuşturucunun satışının önüne geçileceğine yani sorun kökünden halledileceğine Uyuşturucu Tedavi Merkezleri açılmaktadır. Bu ise köklü bir çözüm olmadığı gibi gençlerin düzelmesinde de verimli olmayacaktır çünkü burada tedavi işlemi bağımlının isteğine bırakılıyor yani isteyen gelir tedavi olur, istemeyen bu illet üzere ölüp gider gerçeği ortaya çıkıyor.

Bu arada değinmeden geçmek istemiyorum STK’larında bu konuya ilişkin pasifliği ayrıca üzücü bir durumdur.

Şimdi ise meseleye ilişkin sahih çözümü ortaya koyalım inşallah.

İnsanın hayata bakış açısı, onun yaşamı açısından çok önemlidir. Çünkü süreceği yaşam onun hayat hakkındaki anlayışına göre şekil alır. . Temel dinamik ve kişinin hayat hakkında kabul ettiği temel fikir ne olursa, süreceği yaşam da onun üzerine bina edilecektir.

Eğer hayat hakkındaki fikirleri İslami ise süreceği yaşam İslami bir hayat olacaktır.

İslam dışı bir bakış açısı varsa mevcut düşüncelerinin gereği gibi hareket edecektir nitekim insanın hayatına yön veren onun fikirleridir.

İslam ümmetinin evlatlarına şer bulaştıran bozuk fikirleri onların hayatlarından sokup almalı ve onları tekrar sahip oldukları dinin hayata bakış açısını vermeliyiz ki hayatları değişsin. Rabbimiz değişim ile ilgili olarak bakın Ayet-i kerimede şöyle buyuruyor;

Şüphesiz ki bir kavim, kendini değiştirmedikçe; Allah da onları değiştirmez.(Rad 11)

Bu toplumsal Baz’da da böyledir ferdi olarak da böyledir.

Gençlerin hayat hakkındaki fikirlerine gelince, yine sisteme dayanıyor incelediğimizde görüyoruz ki hayat hakkında ilk görüşler eğitim sistemi aracılığıyla daha 7 yaşındayken okullarda temelleri atılıyor.

Hilafetin ilgasının ardından mevcut sistemin vermiş olduğu hürriyet anlayışı bugün toplumu ifsad etmeye, gençlerin gençliğini heder etmeye devam ediyor nitekim amaçlanan şeyde tamda buydu. Allah korkusundan uzak, hiçbir kıymete değer vermeyen, mala, cana, iffet ve namusa önem vermeyen fertler yetiştiriyor.

Yani önce bu tehlikeye itiyorlar ardından çözüm üretmeye çalışıyorlar. Tedavi merkezleri açmak veya uyuşturucu satıcılarının çok azını yakalayıp cezaevlerine atarak bunun önüne geçmeye çalışılıyor-muş gibi göstermek sadece bir aldatmadır.

Velhasıl sorun yine mevcut kapitalist sistemin bozukluğuna dayanmaktadır. Ortaya çıkan bu durumun sorumluları ise nizamın tatbik edicileri olan yöneticilerdir…