İlhan: 2017’de gündemimiz Van olacak

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, 2017’de gündemlerinin Van olacağını belirterek, Van’ın ne yazık ki beceriksiz yöneticiler nedeniyle birçok sorunla boğuştuğunu ifade etti. İlhan, Van Milletvekili Beşir Atalay’ın da emekli

VAN 23.01.2017 17:55:33 0
İlhan: 2017’de gündemimiz Van olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Saadet Partisi Van İl Başkanlığı Ocak ayı İl Divan toplantısı İl yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.                       

    Divan heyetinin oluşturulmasının ardından il ve ilçelerde yapılan çalışmalar değerlendirildi. Yapılan değerlendirmelerden sonra söz alan İl başkanı Özay ilhan Van Güçbirliği platformu hakkında konuştu ve 2017’de gündemlerinin Van olacağını söyledi.       

 

    “BECERİKSİZ YÖNETİCİLER YÜZÜNDEN SORUNLAR ÇÖZÜLEMİYOR”          

    Başkan İlhan, Van'ın Türkiye'nin ve bölgenin en güzel şehirlerinden bir tanesi olduğunu, fakat coğrafi anlamda bu denli güzel olan şehrin ne yazık ki beceriksiz yöneticiler nedeniyle bir çok sorunla boğuştuğunu ifade etti.

    Van Milletvekili Beşir Atalay’ın emeklilik günlerini doldurmak için geldiğini söyleyen İlhan, “Başkan İlhan bundan tam bir yıl önce bir otelde ilimize son dönem vekilliğini geçirmek, emeklilik günlerini doldurmak için gelen Sayın milletvekili Beşir Atalay'ın arzusu ile Güçbirliği adı altında bir platform kuruldu. İlk toplantılarına 23'ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 50 civarında katılım oldu. Güya Van'ın sorunlarını tespit edip çözeceklerdi. Biz ilk gün bu platformun kentin yararına olmayacağını beyan ettik. Ne yazık ki tam 1 yıl üzerinden geçti ve bu toplantılar zaman zaman yapıldı. Birer sefer olmak üzere bazı ilçelerde de söz konusu toplantıları yapıldı. Fakat ilk gün söylediğimiz gibi bu platformun kentimizin sorunlarına çözümü noktasında hiç bir katkısı olmadı. Saadet Partisi Van il Başkanlığı olarak Güçbirliği platformunun bir işe yaramayacağına bildiğimiz halde yol gösterici olmak adına kentin birçok sorununu haftalarca yereldeki ve iktidarda ki muhataplarına sorduk ve bu da yetmedi, bir çok sorunun çözümü için önerilerimizi haftalarca dile getirdik. Dedik ki; Van'ımızın sorunları belli, çözümleri belli. Gelin bu platform muhabbetiyle şehrimizi oyalamayı bırakın. Fakat ne dediysek dinletemedik. Çünkü kulakları var, duymuyorlar, gözleri var görmüyorlar. Tüm bunlara rağmen geldiğimiz noktada Güçbirliği platformlarında alınan kararları da araştırdık ve gördük ki: Çevre yolu konuşulmuş, ama yapılmamış. DAP tarafından kütüphane sözü verilmiş, peki yapıldığını gören duyan var mı? O da yok. Hele bir de stadyum yapılması konusu ki, onu da Bakan bey söylemiş yerinde yapılsın, amma da büyük laf etmiş "yerinde yapılsın" var mı bir çalışma diye gittim baktım, fakat göremedim. Gören duyan varsa haber versin. Diyeceksiniz ki Kapıköy sınır kapısı temeli atılmış ya gerisi o da öyle duruyor. Sonuç, elde var sıfır ne demişler körler sağırlar birbirini ağırlar. Başka ne yaparlar biliyor musunuz Havanda su döverler” ifadelerini kullandı.                         

   Van’ın bir Büyükşehir olduğunu, ama ehil olmayanların elinde olduğu için Türkiye'nin en fazla işsizlik oranına sahip olan illerin başında geldiğini belirten İlhan, esnafı, sanayicisi, köylüsü, kentlisi, genci, yaşlısı borçlu bir şehir. Kiminin vergi borcu, kiminin TOKİ borcu, kiminin kredi borcu, herkes borçlu vesselam” diye konuştu.                      

    İlhan, 2017’de de gündemlerinin Van olacağını sözlerine ekledi.