'İLGİ GÖRÜYOR'

Van'da bisiklet kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Yaz tatili ile birlikte sokaklara çıkarılan bisikletler tamircilerin de yüzünü güldürdü. Çocukluk hayallerinin başrolünde olan bisikletleri kimi çocuk sürüyor, kimisi de tami

VAN 7.07.2015 13:15:49 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Van'ın merkez mahallesinde bir bisiklet tamir dükkanında çalışan 16 yaşındaki Sinan Özakaç, küçük yaşına rağmen, sabah saatlerinde iş yerini açarak akşama kadar, bozulan ve tamir için dükkanına getirilen bisikletleri tamir ediyor.

'İLGİ GÖRÜYOR'
Bisiklet tamirciliğini çok sevdiğini ve bu nedenle işini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını söyleyen Özakaç, yaşının küçük olması nedeniyle de çocuk müşteriler tarafından ilgi gördüğünü söylüyor.

'MÜŞTERİLERİMİN ÇOĞU ARKADAŞIM'

6 yıldır bu işi en iyi şekilde yaptığını, birçok müşterisinin de arkadaşı olduğunu belirten Özakaç, Van'da bisiklet sayısının artması ile birlikte işlerinin de arttığını ifade etti.
Çoğu anne-babanın karne hediyesi olarak çocuğuna bisiklet aldığını dile getiren Özakaç, eskiye oranla Van'da daha çok bisiklet sürenin olduğuna dikkat çekti.

"HER ARIZAYI YAPABİLİYORUM"

Ustalığı ile adeta büyüklerine taş çıkartan Özakaç, işlerinin bugünlerde yoğun olduğunu belirterek, şunları söyledi;
"Bisikletler biraz hassas. Yolda bir cam ya da çiviye denk geldiğinde tekerlekleri hemen patlar. Bozuk olan yollar nedeniyle de çeşitli arızalar baş gösterebiliyor. Günümüzde vitesli bisikletler daha revaçta. Bunlar çok rahat olmasına rağmen, bu tür bisikletlerin de akortlarında ya da viteslerinde arıza çıkabiliyor. Bu nedenle genelde bize gelen bisikletlerin patlayan lastiklerini, akort ayarını, frenlerini ve kırılan yerlerini tamir ediyorum. Bunun yanı sıra gevşeyen cıvataların sıkıştırılması, lastiklere hava vurulması ve pedal tamiri gibi rutin arızaları da yapıyorum."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş