İlçe müftüleri toplantısı Muradiye’de yapıldı

Van’ın Muradiye İlçesi’nde yapılan Ocak Ayı Müftüler toplantısında, 2018 yılında hazırlanan eylem planı çerçevesinde yapılacak olan çalışmalar değerlendirildi.

VAN 9.01.2018 10:10:08 0
İlçe müftüleri toplantısı Muradiye’de yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 2017 yılında Müftülükler tarafından yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve 2018 yılında hazırlanan eylem planı çerçevesinde İlçe Müftülükleri tarafından yapılacak çalışmaların planlanması, birlikteliğin sağlanması için Muradiye İlçe Müftülüğü’nde Ocak Ayı İlçe Müftüleri toplantısı gerçekleştirildi.

   İl Müftüsü Nimetullah Arvas başkanlığında yapılan toplantıda; Personele yönelik umre turlarının devam ettiği, 2018 yılı hacca gidecek personelin seçimi, İrşad hizmetlerinde daha verimli nasıl çalışılacağı, Personelin yetiştirilmesi ve kendilerini geliştirmeleri hususu, Esma-ül Hüsna’ anlama projesi, İl Müftülüğünce yürütülen Sosyal etkinlik projesi kapsamında; gençler, yaşlı, kimsesiz ve yetimler, yatağa bağlı hastalar, mülteciler, resmi kurumlar, STK’lar, madde bağımlıları, hastaneler, okullar,  KYK yurtları, cezaevi, üniversite, esnaf, emekli ve hasta din görevlileri, şehit yakınları ve gaziler, engelliler ve rehabilitasyon merkezleri ile ilgili programların devam ettirilmesi, ayrıca her ay bir ilçede İlçe Müftüleri toplantısı yapılması gibi konular görüşüldü.

   Muradiye Yeni Merkez Camii’nde kılınan öğlen namazından sonra İl Müftüsü Arvas ve İlçe Müftüleri cami içinde yeni oluşturulan örnek kütüphaneyi gezdiler.

   Müftü Arvas ve İlçe Müftüleri tarafından heyet halinde Muradiye Kaymakamı Harun Yücel makamında ziyaret edilerek İlçede gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek din hizmetleri hususunda bilgi verildi.

   İlçe Kaymakamı Yücel ise her zaman Müftülük programlarına yardım edebileceklerini ve ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi