İki merkezden örgütlenecekler

Partîya Azadîya Kurdîstan (PAK-Kürdistan Özgürlük Partisi) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, örgütlenme çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını ve bunu iki merkez üzerinden yürüteceklerini söyledi.

VAN 24.12.2014 10:25:50 0
İki merkezden örgütlenecekler
Tarih: 01.01.0001 00:00
 PAK, Diyarbakır ve İstanbul'un ardından Van'da da geçtiğimiz gün bir resepsiyon verdi. Resepsiyona AK Parti dışındaki tüm kesimlerden katılım olması dikkat çekti.

ÇEŞİTLİLİK SEVİNDİRDİ
Resepsiyon ardından gazetemize konuşan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, farklı kesimlerden katılım olmasını sevindirici bulduğunu söyledi. 
Resepsiyona Hüda-Par'dan DBP'ye ve farklı sivil toplum örgütlerine kadar değişik Kürt kesimlerin ilgi gösterdiğini belirten Özçelik, "Farklı kesimlerin bu ilgisi birlik anlamında bir göstergedir, Kürtler kendi aralarında barıştıkları ve uzlaştıkları oranda sorunlarını çözebilirler" dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Bundan sonra parti çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini ifade eden Özçelik, il örgütlerini güçlendirmek ve geliştirmek için büyük bir çaba içinde olacaklarını belirtti.
Partinin resmi kuruluşu için İçişleri Bakanlığı'nın 11.12.2014 tarihinde kendilerine "alındı belgesi" verildiğini hatırlatan Özçelik, şunları söyledi:
"Bu, yasal mevzuat açısından bir eşiğin daha aşılması anlamını taşımaktadır. Partiler kanununa göre, 'parti kurmak izne tabii değildir' ve 'belgeler teslim edildikten sonra, parti tüzel kişilik kazanır'. PAK bu iki aşamayı geçmişti. Yine partiler kanununa göre, 'kuruluş evrakları bakanlığa teslim edildikten sonra bir alındı verilir'. PAK 'alındı belgesi'ni alarak bu aşamayı da geçmiş oldu. Ve bu PAK'ı yasal bir parti haline getirmiştir."

KANUNİ SORUN…
Bu nedenle çalışmaları aksatmadan sürdüreceklerini anlatan Özçelik, "Bundan sonra, Cumhuriyet Başsavcılığı PAK'ın program ve tüzüğünü inceleyecek ve 'kanuni bir sorun' görürse, PAK'a uyarı yazısı gönderecek. Bu şekilde yeni bir süreç başlayacak. Biz her hâlükârda, bu program ve tüzüğümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz." Diye konuştu.

İKİ MERKEZ
Örgütlenmelerinin önünde bir engel kalmadığını söyleyen Özçelik, şunları kaydetti:
"Anayasa'nın 90. Maddesi, 'yerel yasaların, Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere tabii olduğunu' söylüyor. PAK da uluslararası hukuka göre, örgütlenme özgürlüğü olan bir partidir. Biz şu anda Anakara ve Diyarbakır'da iki ayrı Genel Merkez hazırlıyoruz. Birçok ilde il teşkilatları oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Halkımızın sıcak ve büyük bir ilgisi söz konusu…"

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı