İHD: OHAL kaldırılsın!

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanı Murat Melet, 'OHAL kaldırılsın' sloganıyla genel merkezin aldığı karar doğrultusunda stant açmak istediklerini ancak Valilik tarafından izin verilmediğini söyledi.

VAN 28.09.2016 11:44:34 0
İHD: OHAL kaldırılsın!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Edinilen bilgilere göre İHD genel merkezinin aldığı karar doğrultusunda Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da İHD'liler Sanat Sokağı'nda "OHAL kaldırılsın" sloganıyla 10 gün sürecek olan bir imza standı açmak istedi.
İHD'liler dün konuyla ilgili açıklama yapmak amacıyla Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. İHD'lilere Eğitim-Sen yetkilileri de destek verdi.

İZİN ÇIKMADI
Burada bir açıklama yapan İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, stant için önceki gün vali ve güvenlik şube müdürü ile görüştüklerini ve görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.
Daha sonra kendilerine standın "güvenlik gerekçesiyle" mümkün olmayacağının bildirildiğini ifade eden Melet, "Biz de anlamadık, dünden bugüne ne değişti de bize izin verilmedi; ilk başta olumlu yaklaştılar, sonra da olmaz dediler" ifadelerini kullandı.

"İMZALARI TOPLAYACAĞIZ"
"Standa izin çıkmadı diye imza toplamaktan vazgeçmeyeceklerini" belirten Melet, şunları söyledi:
"Tekrar görüşmeler yapıyoruz izin verilmesi için. Bir kez daha izin verilmesi için çağrıda bulunuyoruz. Ama izin verilmeyince de oturacak değiliz. Ev ev, sokak sokak dolaşıp OHAL'in kaldırılması için imza toplayacağız ve ilgili yerlere göndereceğiz."

"ESKİYE DÖNMEK İSTEMİYORUZ"
Geçmiş OHAL dönemini hatırlatan Melet, şunları kaydetti:
"Daha önce de 15 yıl boyunca OHAL uygulandı. Bu süre içinde 17 bin faili meçhul oldu, 4 bin köy boşaldı. Devlet gün geldi tazminat ödemek zorunda kaldı. Ülkemizin aynı karanlık döneme girmesini istemiyoruz. Sorunlar diyalog ve görüşmeler yoluyla çözülmelidir, görüşmeniz ve diyalog kurmanız gerekenlerle araya mesafe koyarsanız, peki bu sorunları nasıl çözeceksiniz? Diyalogun önünü açmak lazım."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı