İHD kongreye hazırlanıyor

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi, yeni bir yönetim oluşturmak amacıyla çalışma başlattı.

VAN 26.04.2014 18:24:38 0
İHD kongreye hazırlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

İHD Genel Merkezi Türkiye genelinde örgütlü bulunduğu birçok ilde bu yıl kongreye giderken, Van’da da istifalar nedeniyle bir süredir boşalan yönetimin yerine yeni bir yönetim oluşturmak amacıyla İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir ve İHD MYK üyesi Av. Bedia Özgökçe Ertan öncülüğünde çalışmalar başlatıldı.

BAŞVURULAR ALINIYOR

Dernekte öncelikle başvurular için bir komisyon kuruldu. Yeni yönetimde görev almak isteyenler bu komisyona başvurarak isimlerini, telefonlarını ve adreslerini yazdırıyor. Henüz derneğe üye olmayan başvuru sahiplerinin de aynı zamanda üyelikleri yapılıyor.

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir ve İHD MYK üyesi Av. Bedia Özgökçe Ertan’ın da katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Komisyon üyeleri, eski dernek yöneticileri ve bazı başvurucuların katıldığı toplantıda kongre için uygulanacak sistem ve başvurulara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

AKTİF BİR YÖNETİM

Çalışmalarla ilgili gazetemize bilgi veren İHD MYK üyesi Av. Bedia Özgökçe Ertan, komisyona yapılan bazı başvuru ve öneriler olduğunu, şu anda bunları değerlendirdiklerini söyledi.

İnsan hakları alanın önemli ve sorululuk gerektiren bir alan olduğunu ve bu doğrultuda amaçlarının daha aktif bir yönetim oluşturmak olduğunu da belirten Ertan, “Amacımız donanımlı, aktif bir yönetim oluşturmak ve devamında da iyi bir çalışma yürütmektir. Bu konuda herkesi katkı yapmaya bekliyoruz, duyarlılık bekliyoruz” dedi.

DEPREMLE HER ŞEY DURDU

İHD Van Şubesi’nin bundan önce iyi çalışmalar yürüttüğünü ancak 2011 yılında yaşanan depremle aksamaların ortaya çıktığını belirten İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir de, şunları söyledi:

“Van önemli bir ildir. İnsan hakları ihlallerinin denetimi açısından merkez bir ildir. Burada kurulacak iyi ve donanımlı bir yönetim çevre illerde de yaşanan ihlallere müdahale ve oradaki şubelerimizle dayanışma gücü bulacaktır. İHD, gönüllülük temelinde iş yaptığımız bir kurumdur, kimseye maaş vermediğimiz için baskı da yapamıyoruz, ama insan hakları alanı vicdani sorumluluk gerektiren bir iş olduğu için gelen tüm arkadaşlarımız da sağ olsunlar buna göre davranıyorlar ve çıkar gözetmeden çalışıyorlar”

KONGRE 24 MAYIS’TA

Bu arada kongre tarihi de netleşti. Gereken başvuru ve hazırlıkların tamamlanmasından sonra, İHD Van Şubesi’nin kongresinin 24 Mayıs Cumartesi günü KESK Konferans Salonu’nda gerçekleştirileceği öğrenildi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -Adil Harmancı