İHD, Büyükşehir'i ziyaret etti

İnsan Hakları Derneği Van Şube Başkanı Murat Melet ve şube yöneticilerinden oluşan bir heyet Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya'yı makamında ziyaret etti. Heyeti başkanlık makamında karşılayan Çoban ve

VAN 27.09.2016 11:08:43 0
İHD, Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ziyarette, İnsan Hakları Derneği Van Şube Başkanı Murat Melet, kayyum meselesini eleştirerek, "Halkı mağdur eden bu siyasi anlayışa karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. İHD olarak seçilmiş iradenin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya'nın Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yaptığı açıklamaların ardından bazı STK temsilcilerinin yayınlamış olduğu deklarasyona da sözü getiren Melet, bunu doğru bulmadıklarını söyledi. Melet, "Kimi STK'ların Kaya'nın konuşmasını dinlemeden, anlamadan yaptıkları açıklamalarını doğru bulmuyoruz." diyerek, "Bizler insan hakları savunucuları olarak mazlumun, mağdurun yanındayız, tarafındayız." diye konuştu.
Seçilmiş belediye başkanlarına herkesin saygı duyması gerektiğini söyleyen Melet, "Belediyeleri beğenmiyorsanız seçime gidersiniz, halk kimi istiyorsa onu seçer. Bunu en çok 15 Temmuz'da dile getiren siyasal iktidar oldu. Yine Van'da da birçok STK alanlara çıkıp seçilmiş iradenin yanında olduklarını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi ile bugün Van'da belediyelere atanan kayyum konusu arasında fark yoktur. İHD olarak nasıl ki 15 Temmuz darbe girişimine karşı durduysak, bugün de kayyumlara karşıyız" şeklinde konuştu.

KAYA TEŞEKKÜR ETTİ
Yapılan ziyaretten dolayı İHD heyetine teşekkür eden Başkan Kaya ise, İnsan Hakları Derneği'nin kendilerine bıraktığı miras üzerinden mücadele ettiklerini, İHD gibi bir kurumun desteğini almalarının kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında; "Ülkenin OHAL ile yönetildiği ve parlamentonun işlevini yitirdiği bir dönemden geçiyoruz. Yasaların rafa kaldırıldığı bir dönemde, kanun hükmünde kararlarla ülke yönetilmeye çalışılıyor. Ülkenin parlak bir geleceğinin olduğunu söyleyemeyiz." dedi.
"Hak ihlallerinin en üst boyutta yaşandığına şahit oluyoruz" diye konuşan Kaya, halktan olan herkes ile ortaklaşmak gerektiğini belirterek, yaptığı açıklamada; "Bu sürecin böyle devam etmeyeceğine, bu toplumun dinamiklerinin buna izin vermeyeceğine adımız gibi eminiz. Bu karanlık dönemlerde herkesin safının netleşmesinin de ayrıca bir önemi var. Hz. İbrahim ateşe atılırken karınca ağzı ile su taşımaya çalışıyor, soruyorlar 'ne yapacaksın? bu şekilde su taşımakla bu kadar büyük ateşi söndüremezsin' O da cevap verir, 'en azından safım belli olur' diye. İşte biz de bugün buna şahit oluyoruz" ifadelerini kullandı.
"Kayyum meselesi ile 15 Temmuz darbe girişimini" bir birine benzeten Kaya, "Bu durumlarda sivil toplum örgütlerine çok iş düşüyor. Belki de bu durum yüz karası bir durumdur, yoksa bu böyle sürmeyecek, bunu biz de biliyoruz" diye konuştu.
Kaya son olarak, "Kimse bizim beyanlarımızı ya da söylemlerimizi bağlamından koparmasın. Biz meclisimizin huzurunda, açık bir şekilde, kimse 'bizim için militanca bir mücadele içerisinde olsun' demedik. Biz sadece 'burada bir hukuksuzluk var ve sizin de bu hukuksuzluk için söyleyeceği bir sözünüz, bir kelimeniz olsun' dedik. Ama darbe mekaniğine alkış tutanları gördük. Aslında bu anlayışı görmüş olmak da sevindiricidir. Kimlerin saflarını nasıl netleştirdiğine tanık olduk. Evet bugün bu sürecin mağduru biziz, ama kaybedeni biz olmayacağız. Aksine kazananı olacağız, buna yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

/Haber Merkezi