İdam ve müebbet hapis kararı kınandı.VİDEO İZLE

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, Mısır`da darbe karşıtlarına verilen idam ve müebbet hapis cezası kararını kınadı.

VAN 1.05.2014 10:36:25 0
İdam ve müebbet hapis kararı kınandı.VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00
Feqiye Teyran Parkı’nda bir araya Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, Mısır’da darbe karşıtlarına verilen idam ve müebbet hapis cezası kararını kınadı.

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi adına açıklama yapan Ali Ramazan Güler, “Ne kurulan idam sehpaları ne de tecrid odaları Müslüman Kardeşlerin onurlu direnişi asla yıldıramayacaktır.” dedi.

“Mısır adaleti kararın ölçüsüzlüğünü izah etme ihtiyacı dahi hissetmemiştir”

Kanayan insanlığın vicdanının her gün bir yara daha aldığını söyleyen Güler, “Katil Sisi ve hakimler avanesinin verdiği kararlar mısır tarihinde zalim firavunların verdiği kararları aratmamıştır. Mısır’da darbe mahkemesin 529 darbe karşıtı eylemciden 37’sinin idamını onaylamış 492 sanığın da cezasını müebbet hapse çevirmiştir. Aynı mahkeme aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında da idam kararı verdi. Tutuklu bulunan sanıkların göstermelik dahi olsa savunma yapmalarına fırsat vermeyen Sisi yönetimi ülke dışına kaçmak zorunda kalan kimi göstericileri de savunmaları dahi alınmadan gıyabında idama mahkum etmiştir. Mısır adaleti kararın ölçüsüzlüğünü izah etme ihtiyacı dahi hissetmemiştir. Mısır’daki bu son yargı tiyatrosu, Ülkede yaşananları ve onun hem bölgesel hem de küresel destekçilerini bir kez daha ifşa etmiştir.” diye konuştu.

“Sisi yönetimi, ne yarsa yapsın İslami hareketi durduramayacaktır”

Firavun düzeninin daha dün Müslüman Kardeşlere yaptığı zulümleri unutmadıklarını söyleyen Güler, “Sivil halkı dünyanın gözleri önünde camilerin içinde katleden cunta, binlerce kişinin öldürüldüğü bu katliamlardan sağ kurtulanları da böyle bir idam kararı ile cezalandırmıştır. Karar, bu devlet terörüne karşı çıkanlara bundan sonrası için adeta gözdağı vermektedir. Mısır halkı ne yazık ki tüm katliam, yaralama, yasa dışı baskı ve sindirmelere karşı yalnız bırakılmıştır. Halkı yalnız bırakmakla yetinmeyip bir de cuntaya sahip çıkan batılı ve bazı Arap ülkelerinin tutumu cuntayı cesaretlendirmiştir. Son karar bu açıdan darbecilere verilen siyasi kredinin sonuçlarıdır. Firavun düzeninin daha dün Müslüman kardeşlere yaptığı zulümleri unutmadık. Hasan el Benna’yı şehid edenler, Seyid Kutub’u ve Abdulkadir Udeh’i idam sehpalarında asanlar yine aynı düzenin müdavimleriydi. 3 Temmuzdan bu yana beş binden faza insanı katleden sisi askeri cuntasının Müslüman kardeşlere yönelik bu amansız zulmü ile bitirilmek istenen İslami harekettir. İslami hareketin yükselişini hazmedemeyen emperyalist güçler ve yerli işbirlikçileri Müslümanları sindirmek, susturmak ve durdurmak için el birliğiyle hareket etmektedirler. Yeryüzünün bir çok coğrafyasında Müslümanlara ve İslami hareketi topyekun ortadan kaldırmaya çalışan firavun sisi yönetimi, ne yarsa yapsın İslami hareketi durduramayacaktır.” dedi.

“Zalim darbecilerin arkasında Amerika, İsrail, Suud ve Batı var”

Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz biliyoruz ki bu zalim darbecilerin arkasında Amerika vardır, İsrail vardır, belam Suud yönetimi ve İslam düşmanı batı ülkeleri vardır. Yükselen İslami harekete karşı topyekûn harekete geçen bu sinsi düşmanlar katliam, cezaevi, sürgün ve idamlarla Müslümanları yıldırmaya çalışmaktadırlar. Zalimler ve zalimlerin yanında yer alanlar unutmamalıdırlar ki idam sehpaları Müslümanları asla korkutmayacaktır. İdamlarla sindirilmeye, susturulmaya çalışılan direniş asla pes etmeyecektir. Suriye’de, Mısır’da, Filistin’de, Arakan’da ve orta Afrika’da gerçekleşen katliam ve zulümler karşısında Müslümanlar susmamalıdır. Yanı başımızda bu olup bitenler karşısında kayıtsız kalamayız. Allah’a iman eden müminler olarak, tüm gücümüzle kardeşlerimizin yanında olmalıyız.”dedi.

“Üç ayların, yani mübarek recep ayının başlaması vesilesiyle başta Mısır, Suriye Filistin ve Arakan olmak üzere tüm yeryüzü Müslümanları için dua edelim.” diyen Güler, “Bu ayların Müslümanlar için bir kurtuluş vesilesi olması için rabbimize niyazda bulunalım. Vanlı Müslümanlar olarak, zalimler karşısında dik duracağımızı, onlara asla boyun eğmeyeceğimizi buradan haykırıyoruz. Zulümler devam ettikçe bizde meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Ey idamı kararlaştırılan kardeşler! Canınız canımızdır. Acınız acımızdır. Desteğimiz ve duamız yanınızdadır.” şeklinde konuştu.

(Hacı Yılmaz-İLKHA)