'İdam Kararları israil'in güvenliği için verildi'

“Mursi'nin adaletle davranması zalimlerin işine gelmedi”

VAN 27.05.2015 12:14:39 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

Muhammed Mursi ve Yusuf El Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişiye verilen idam kararına tepki gösteren Âlimler, verilen idam kararlarının israil'in güvenliğini sağlamak amacıyla verildiğini söyledi.
Mısır  cunta yönetimi tarafından aralarında Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de bulunduğu 106 kişiye verilen idam cezasına tepki gösteren Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan ve İTTİHAD müderrislerinden Molla Abdurrahman Emsen, verilen idam kararlarının israil'in güvenliği için verildiğini belirtti.

“Mursi'nin adaletle davranması zalimlerin işine gelmedi”

Mısır'a adaletle hükmedilmesinin israil, Amerika ve onların kuklası olan Arap devletleri yöneticilerinin işine gelmediğini belirten Molla Ali Arslan, bundan dolayı Mursi'nin ve örneklik teşkil eden İhvan aleyhinde bir ittifak oluşturulduğuna dikkat çekti.

Muhammed Mursi'nin Mısır'a Cumhurbaşkanı olmasına en çok Ortadoğu'da bulunan mazlumların sevindiğini belirten Molla Ali Arslan, kurulan idam sehpalarının temelinde bu teveccühü kırmak olduğunu belirtti.

Molla Arslan, “Mursi bir dava uğruna zindana atıldı. Mursi ve arkadaşları halkı öldürmedikleri için, merhametli davrandıkları için, halkı Allah'a davet ettikleri için bu zalimlerin hedefi haline geldi.” dedi.

“Müslümanlar satılmış birkaç çapulcu tarafından inletiliyor”
Müslümanların zalimler tarafından yönetildiğini ve zulme uğratıldığını ifade eden Molla Arslan, “Sisi ve sahipleri, Müslümanlarla istedikleri gibi oyun oynuyorlar. Bütün bunların faturasını Müslümanlara kesiyorlar. Nitekim Rabia meydanında 4 bin civarında insan şehit edildi. Bu insanları vuran askerlerdi. Emir komuta Sisi'nin elindeydi. Fakat fatura bugün Mursi 'ye kesiliyor.” şeklinde konuştu.

Bu kararın zalimlerin son çırpınışı olduğunu ifaden İTTİHAD Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan, “Mursi hiç üzülmesin. Seyyid Kutup, Hasan El Benna, Abdulkadir Udeh, Hasan Hudeybi gibi şahsiyetler gittiklerinde belki Mursi küçük bir çocuktu. Belki bugünleri hiç hayal etmiyordu. Ancak Allah ona bu kadar büyük bir kitleyi meylettirdi. Bu durum zalimlerin son çırpınışıdır. ”diye konuştu.

“Mursi izzetli davrandı”
Mursi'nin tüm tehdit ve sindirmelere karşı izzetli bir duruş sergilediğini dile getiren Molla Ali Arslan, ”Allah'a ve ahiret gününe iman etmiş bir toplum bu tür tehditler sindirmeler karşısında korkmaz. Kesinlikle geri adımda atmaz çünkü geri adım zillettir. Ancak Mursi şimdiye kadar geri adım atmayarak izzetli davranmayı seçmiştir.” dedi.

“Sisi israil'in karakoludur”
Sisi'nin, terör devleti israil'i korumak için bu tür kararlara imza attığını dile getiren Molla Ali Arslan, Sisi'nin, israil'in güvenliğini sağlamak için adeta bir karakol konumunda olduğunu söyledi.

“İhvan-ı Müslim Ortadoğu'da ki Müslümanların umududur”  
İhvan-ı Müslimin'in Ortadoğu'daki mazlumların umudu olduğunu söyleyen İTTİHAD Müderrisi Molla Abdurrahman Emsen ise Sisi'nin İdam kararlarıyla israil ‘in güvenliğini teminat altına almak istediğini vurgulayarak,

Molla Abdurrahman Emsen, “Ortadoğu'daki İslami hareketler Müslümanların umududur ve İhvan-ı Müslimin de bu umutlardan biridir.  Muhammed Mursi'de bu halk tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanıdır. Küfür ehli Muhammed Mursi'nin başta olması durumunda buraları sömüremeyeceğini anladı ve Mısır'da gayri meşru birini başa getirip bununla Ortadoğu'daki bütün İslam'i camialara bir gözdağı vermek istediler. Onun için Muhammed Mursi'nin idam kararı bütün Müslümanlara bir tehdit ve bir mesajdır.” şeklinde konuştu.