Hz. Mevlana Van'da anıldı

Hazreti Mevlana'yı Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Van'da 'Medeniyetimiz ve Mevlana' temalı program gerçekleştirildi.

VAN 15.12.2014 16:09:23 0
Hz. Mevlana Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından Organize edilen, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Mevlana'yı Anlama ve Anma programı düzenlendi. Van Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Hazreti Mevlana ve Şems-i Tebrizi'yi canlandıran tiyatro gösterileri ve tasavvuf musikisi sanatçısı Orhan Çakmak tarafından ilahi konseri verildi. 
          Mevlana'yı Anlama ve Anma programı açılış konuşmasını, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç yaparken günün anlam ve önemi konuşmasını ise Vali Yardımcısı Nuri Gezici yaptı.

            Van Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan "Mevlana'yı Anlama ve Anma Programına" Ak Parti Eski Van Milletvekili Kayahan Türkmenoğlu, Vali Yardımcısı Nuri Gezici, Ak Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban, Eski VATSO Başkanı ve İş Adamı Zahir Kandaşoğlu,  Ak Parti İlçe Başkanları ve Protokol Mensupları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Kurum Müdürleri ve birçok vatandaş katıldı.
Hazreti Mevlana ve Şems-i Tebrizi'yi canlandıran tiyatrocu ile sanatçı Orhan Çakmak'a ve müzik ekibine teşekkür ederek kendilerine çiçek takdim eden, Vali Yardımcısı Nuri Gezici burada yaptığı konuşmada, "Mevlana Hazretleri, bizim olduğu kadar dünyanın da kabul ettiği büyük bir değerdir. Çünkü hoşgörü, aşk ve sevgi denilince akla gelen ilk kişi Hazreti Mevlana'dır. Böyle bir değere sahip olduğumuz için onur duyuyoruz. Ona layık olmaya çalışalım. Onun felsefesini ve değerini günlük hayatımıza geçirmeye çalışalım" diye konuştu.