“Huzur operasyonları devam edecek“

Ülkenin çeşitli şehirlerinden yedi milletvekili ile birlikte Van'da seçim çalışmaları startı veren Ak Parti Bölge Koordinatörü Murat Yıldırım, son operasyonlara değindi. Hükümetin son dönemlerde terör örgütlerine yönelik düzenled

VAN 1.09.2015 18:28:46 0
“Huzur operasyonları devam edecek“
Tarih: 01.01.0001 00:00
1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak genel seçimler öncesi Ak Parti çalışmalarına başladı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için iki heyet oluşturan Ak Parti, bölgenin sorunlarını ele alacak.
 Van'a gelerek çeşitli toplantılar gerçekleştiren heyet, bölge sorunlarını Başbakan Davutoğlu'na aktaracak.
Heyette; Ak Parti Bölge Koordinatörü Murat Yıldırım, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Batman Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Bardakçı yer alıyor.
 
YILDIRIM: BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Ak Parti Bölge Koordinatörü Murat Yıldırım, çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bunun için bizim bu bölgedeki çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalarımız tabi hem bölgemize, hem illerimize hem devlet kademelerinde valilikte, emniyete, jandarmada, kolluk kuvvetlerinde kurucu birimlerle yaptığımız toplantıların olduğu gibi teşkilatlarımız, STK'larımız, Kanaat önderlerimiz, halkımızla da bir araya gelmek suretiyle görüşmelerimiz sürdürülmektedir. Bu görüşmelerimizin esas nedeni bölgede son dönemde yapılan ve çözüm sürecini istismar eden, çözüm sürecini baltalayan, halkın huzurunu bozan terör örgütünün bu bölgede yapmış olduğu sıkıntıları hem direk halkımızdan dinlemek ve gözlemlerimizi aktarmak, burada yaptığımız çalışmaları da sayın başbakanımıza rapor etmek suretiyle bu yönde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" ifadelerini kullandı.
 
"YOL KESMELER, ARAÇ YAKMALAR VE HARAÇ OLAYLARI, BÖLGE İNSANINI TEDİRGİN ETMİŞTİR"
PKK tarafından yol kesmelerin, araç yakmaların ve insanların haraca bağlamalarının bölge insanını tedirgin ettiğini dile getiren Yıldırım, "Yine bildiğiniz gibi biz insan merkezli bir çalışma yapıyoruz. Tabi parti programımızda da insanı yaşat ki, devlet yaşasın. İnancımız buydu ve devam ettirmek istiyoruz. Ama maalesef son dönemlerde yol kesmeler, araç yakmalar, baraj yaptırmamalar, bölgedeki insanları haraca bağlamalar ve bölge insanını kalkan olarak kullanmaları bölgedeki insanları tedirgin etmiş, yalnız bölgeyle de kalmamış Türkiye'nin birçok yerinde huzursuzluğa neden olmuştur. Şehitler gelmiştir ve analar tekrar ağlamaya başlamıştır" şeklinde konuştu.
 
"OPERASYONLAR, HUZURUN GELMESİ İÇİN BAŞLATILDI"
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde devam eden operasyonlara da değinen Ak Parti Bölge Koordinatörü Murat Yıldırım "Bu huzursuzluğu ortadan kaldırmak içinde devletimizin ve hükümetimizin aldığı sınır ötesi huzur operasyonu başlatılmıştır. Bu huzur operasyonunda tüm örgütler hedeftedir. Aldığımız bilgilerde de halkımızın büyük bir teveccüh gösterdiğini ve bu terör örgütlerin bitene kadar da huzur operasyonun devam edeceği bilinmelidir. Hiçbir sivil vatandaşımızın burnunun kanamaması, hiçbir sivil vatandaşımızın yara almaması ve ötekileştirilmemesine özen gösterilmektedir. Ama şu da bilinmelidir ki, terör örgütlerinin sonuna kadar ne gerekiyorsa inlerine girilecek ve bu çalışmalarımız devam ettirilecektir. İşte 1990'lı yıllara dönüşüleceği yönünde söylentiler yapılıyor. Kesinlikle kazanımlardan ödün verilmeyecektir. Özgürlüklerden ödün verilmeyecektir. Ülkemizdeki bütün vatandaşlarımızı biz kardeş olarak biliyoruz. Bu kardeşlik hukuku içerisinde devam edecektir. Bunun içinde bu bölgede çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.
Bölge Koordinatörü Yıldırım, son olarak şunları kaydetti; "Biz sadece seçim dönemi Doğu ve Güneydoğu'ya gelmedik. Her zaman bu bölgelerde çalışmalarımızı sürdürdük. Bu bölgeye 13 yılda büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Bizim şuan yaptığımız çalışmaları seçim öncesi de vardı fakat istismar edildi. Seçim sonrasında herkesin eşit haklar içerisinde, eşit şartlar içerisinde, demokrasi haklarını korumak suretiyle seçime girildi ve vatandaşlarımız bazı kesimler tarafından tehdit edildi. Sandık güvenliği zorlanıldı. İnşallah bundan sonra benzer tavırlar içine girilmez"

Bölge: Burhan Ergin