Hüsrev Paşa Camii'ne yoğun ilgi…

Van Kalesi güneyindeki 450 yıllık Hüsrevpaşa Camii, her geçen gün vatandaşların yoğun ilgisine mazhar oluyor. Özellikle Cuma Namazı kılmaya gelenlerin sayısının arttığı camide, yer bulamayanlar avluda namaz kılmak zorunda kalıyor.

VAN 29.08.2015 11:13:50 0
Hüsrev Paşa Camii
Tarih: 01.01.0001 00:00
Mimar Sinan'ın eserleri arasında yer alan Hüsrevpaşa Camii özellikle Cuma Namazı'nda halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Dünyanın ilk 'yıldız mimarı' lakabına layık görülen Mimar Sinan'ın eserlerinden biri olan Van'daki Hüsrevpaşa Camii'nde ibadet etmeye gidenlerin sayısı artıyor.
Van Kalesi güneyinde Eski Van Şehri olarak bilinen Orta Kapı Mahallesi'nde yer alan Hüsrevpaşa Camii, deprem sonrası yeniden başlanan restorasyonun ardından yaklaşık 6 ay önce hizmete açılmıştı. Söz konusu camide Ramazan Ayı'nda iftar sonrası teravihler de kılınmış ve teravihin ardından çay ikramı yapılıp, ney dinletisi sunulmuştu.
Ramazan Ayı sonrası da halkın camiye olan ilgisi artıyor. 
Özellikle Cuma günleri vatandaşların birçoğu söz konusu camide Cuma Namazı kıldı. Dünkü Cuma Namazı'nda Hüsrevpaşa Camii İmamı Ahmet Hüsrev Koyuncu, Hac ile ilgili vaaz verdi. İyi bir şekilde yapılan Hac ile insanların cenneti kazanabileceğinin ifade edildiği vaazda, Peygamber Efendimizin (SAV) hadislerinden örnekler verildi.
Yoğunluk nedeniyle bazı vatandaşların avlu bölümünde namaz kıldığı görüldü.

Bölge: Bişar Ulutaş